Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Indoor Speed Ski
Door : mogulgertje
Datum : 15 Nov '06


Wereldrecordpoging Indoor Speedski in Nederland

15 November 2006

Den Haag, 18 oktober 2006, Speedski op een indoorbaan klinkt onwerkelijk maar is het niet. Het Franse skigebied Paradiski organiseert in samenwerking met SnowWorld het Indoor Speedski Event dat op 15 november plaatsvindt in Landgraaf. Er is gekozen voor deze indoorbaan omdat hier de langste piste (520 meter) van Nederland ligt. Gezien de te verwachten afdaalsnelheid van meer dan 120 km/uur is deze lengte zeker noodzakelijk. Naast de wedstrijdpiste ligt een authentiek Alpenchalet met een direct uitzicht op de snelle skiërs.

Diverse internationale speedskiërs, onder wie Benelux snelste skiër Merijn Vunderink (record 243,9 km /uur) zullen proberen de snelste tijd ooit op de speciaal hiervoor geprepareerde indoorpiste neer te zetten.

Voorafgaand aan de recordpoging (ca. 18.00 uur) is er een ludiek middagprogramma waarbij kinderen een mini-speedski-clinic volgen en een poging kunnen wagen om de snelste junior skiër ter wereld te worden (leeftijd van 6 tot 15 jaar). Ook binnen de categorie Pers en Relaties uit de reiswereld valt deze eer van "snelste van" te behalen. Voor hen wordt tevens een wintersportdebat georganiseerd over de vraag; wat is voor de hedendaagse wintersporter het ultieme skiparadijs?

Paradiski is de naam van het skigebied in Frankrijk, dat zich met een totaal van 425 km aan pistes tot de top drie van ‘s werelds grootste skigebieden kan scharen. De wintersportoorden binnen Paradiski zijn de skidorpen van Les Arcs, La Plagne en Peisey-Vallandry. Variatie en sneeuwzekerheid zijn dé kenmerken van Paradiski. Het skigebied telt twee gletsjers en meer dan 80% van de pistes bevindt zich op een hoogte boven de 2000 meter. In Les Arcs bevindt zich ‘s werelds snelste piste, waar het huidige speedskirecord in april dit jaar is aangescherpt tot 251,4 km/uur.

Indoor SpeedSki
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.