Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> WK Freestyle Ski uitgesteld
Door : mogulgertje
Datum : 10 Jan '07


Wereldkampioenschappen Freestyle Ski in Madonna Di Campiglio uitgesteld en verplaatst naar begin maart.

De internationale Ski Federatie (FIS) en het lokale organisatie comité in Madonna Di Campiglio (ITA) samen met de Italiaanse Wintersport Federatie (FISI) en de regionale autoriteiten zijn overeengekomen om het FIS Wereldkampioenschap Freestyle Ski naar 5 tot 11 maart 2007 uit te verplaatsen. Het evenement was oorspronkelijk gepland voor 22 tot 27 januari, 2007.

Door het ongelooflijk warm weer voor dit seizoen van het jaar, en het gebrek aan natuurlijke sneeuw, heeft Madonna di Campiglio (ITA) in de voorbije 2 maanden nog maar 8 nachten kunstsneeuw kunnen aanmaken. Hierdoor is er een sneeuwtekort om de wedstrijdpistes klaar te maken volgens de officiële normen.

Terwijl de gewone pistes momenteel open zijn voor de recreatieve wintersporters moet er een aanzienlijke hoeveelheid sneeuw beschikbaar zijn om de mogulpiste en aerials (Miramonti slalom piste) alsook de half-pipe en ski cross (FIS3Tre piste), allen gesitueerd dicht bij het centrum van het dorp, correct te prepareren.
Het programma blijft hetzelfde als het oorspronkelijke schema. Binnenkort zal dit programma op de FIS website en die van het organisatie comité worden gepubliceerd.

België wordt vertegenwoordigd door Katrien Aerts die deelneemt aan de Half-Pipe wedstrijd voor dames.

Wereldkampioenschappen Freestyle Ski in Madonna Di Campiglio
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.