Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Weiße Ring
Door : mogulgertje
Datum : 18 Jan '07


Weiße Ring
13/01/07

Weiße Ring

In de zeer gekende Oostenrijkse skigebieden Lech, Zürs en Zug heeft gisteren de Weiße Ring plaats gevonden.
Dit is de langste wedstrijd van de wereld (liefst 22km. afdaling).
Meer dan 700 deelnemers uit 11 landen stonden aan de start, allen met 1 doel; zo snel mogelijk het gebied rond (der Weiße Ring) skiën.
Aan de start enkele kleppers uit het alpine skiën o.a. Patrick Ortlieb (Olympisch Kampioen 1992; Albertville en wereldkampioen 1996; Sierra Nevada en winnaar van de vorige editie Weiße Ring). Ook 2 Belgen aan de start nl. Victor Willemsen (talentvolle wedstrijd skiër) en Eric Stappers (Trainer/coach van Victor).
Met een respectievelijke 9ste plaats voor Victor en een 10de plaats voor Eric uit 700 deelnemers waren de Belgen het gespreksonderwerp van de dag.
Maar de climax was het teamklassement “Bildsteintrophy”, met een eerste plaats voor team Montana met volgende renners Patrick Ortlieb, Markus Weißkopf, Victor Willemsen en Eric Stappers.
2 Belgen op het podium van een internationale wedstrijd kreeg veel positieve reacties van zowel het publiek als pers.

Voor een volledig verslag zie:

Weiße Ring
Reacties:
skiingman  18 Jan '07, 21:36
 
Zeer goede prestatie van onze Belgen! Over een dikke week ben ik ook weer in Lech, het is een prachtig wedstrijdparcours moet ik zeggen! Ik hoop dat het volgend jaar een beetje later wordt georganiseerd, zou ook graag eens meedoen. (iedereen mag deelnemen, je moet geen pro zijn )
eric  18 Jan '07, 22:56
 
zeker de moeite om eens deel te nemen. Inschrijvingsgeld is 25 euro. Inbegrepen; een mooie T-shirt, eten, drinken en een ervaring rijker. Geen wachttijden aan de liften en de pisten zijn allemaal in perfecte staat. Volgend jaar moeten er meer Belgen aan de start staan.
dieter1080  18 Jan '07, 23:26
 
waarom deze post als het al geweest is?
ik was daar met plezier bij de laatste geweest
dieter1080  18 Jan '07, 23:27
 
gelukkig zijn er nog andere soortgelijkde dingen dit sezoen
ploushke  19 Jan '07, 08:28
 
Hey,

Moest dat vallen buiten de examenperiode... Met alle plezier, maar ja, die rotexamens gaan voor. Laat het me een troost zijn dak erna twee weken op stage ga met schooleke naar Tignes...

Proficiat btw met het fantastische resultaat!!!

Grtjs,

Sophie

P.S. Skiede gelle gwn in schuss naar beneden?
eric  19 Jan '07, 12:29
 
er zijn nog 2 soortgelijke wedstrijden dit seizoen; Der Weisse Schuss in Laax (Zwitserland) en Der Weiße Rausch" in St. Anton am Arlberg. Info zie www.dieweissenrennen.com. Idd skiën wij in schuss naar beneden, bepaalde momenten wel gevaarlijk. Een paar zijn zelfs weggevoerd met heli.
ploushke  19 Jan '07, 20:22
 
(Admin,

Berichtje hoort niet hier maar je mag het daarna wissen!

Weer goed wintersport-belgennieuws uit WK Snowboard Big Air. Reynders C. is 8e geworden. Mss kan je dat op nieuwspagina zetten

Grtjs,

Sophie)
ski-trien  22 Jan '07, 10:40
 
dat ziet er precies een plenzante wedstrijd uit!
Goed gedaan Eric en Victor!

Katrien

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.