Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Belgische jongeren schitteren op WK
Door : mogulgertje
Datum : 31 Jan '07


In het Zwitserse Arosa vonden de afgelopen week de FIS Wereldkampioenschappen Snowboarden plaats. In de discipline Big Air stonden 4 jonge Belgen aan de start. Wouter De Lange, Kevin Bronckaers, Anthony Smits en Christophe Reynders, allen lid van het Belgisch World Cup Team van de Vlaamse Ski en Snowboard Federatie, stonden voor hun eerste deelname aan de Wereldkampioenschappen Senioren.

70 atleten uit 27 verschillende landen streden om de titel in Big Air op een schans van 3m hoog en 17m ver. De kwalificaties werden gereden in 3 heats waarbij elke rider 2 sprongen kreeg om zich te plaatsen bij de beste 16 deelnemers die vrijdag de finale zouden rijden.

Wouter De Lange koos 2 maal voor underflip 540 nose wat hem 17,5 punten opleverde en een knappe 32ste plaats in de overall ranking. Kevin Bronckaers deed net iets beter met backside 720 nosegrab, goed voor de 29ste plaats. Anthony Smits strandde op de 8ste plaats in zijn heat en miste op een haar na de finales met een sterke cab 7 melon. De beste Belgische prestatie kwam echter opnieuw van de 17jarige Christophe Reynders die met een perfecte frontside 900° de 5de stek in beslag nam in heat 1, goed voor een plaats bij de beste 16 van de wereld.

De FIS koos dit seizoen voor een knock out systeem in de finales, waarbij de eerst gekwalificeerde rider van de kwalificaties het op neemt tegen nummer 16, nummer 2 tegen nummer 15, enz.
Christophe kwam uit tegen de als derde geplaatste Amerikaan Scott Lago die momenteel 2de staat in de TTR ranking en 5de op de wereldranglijst FIS. Leuk om weten is het feit dat Scott Lago deel uit maakt van het Pro Team van Flow Snowboards terwijl Christophe voor dat zelfde merk in het International Development Team zit, één stapje lager dus. Dat niveauverschil kwam echter niet tot uiting in hun onderling duel. Christophe nam onmiddellijk de leiding na alweer een perfecte frontside 900° waarmee hij de druk bij de Amerikaan legde. "Scotty" wist zijn eerste sprong niet te landen en scoorde bij de tweede poging 0,6 punten minder dan onze jonge landgenoot.

Naast vijf Finnen, één Noor en één Fransman dus ook een Belg bij de beste 8 van de wereld. De euforie in het Belgische kamp was groot. In de volgende ronde nam Christophe het op tegen de Fin Sami Saarenpaa. Reynders kan onder druk meestal nét iets meer en opende met een zeer technische sprong, een switch backside 720° mute, die hij opnieuw perfect kon landen. Toch scoorde hij hiermee "slechts" 22,1 punten. Onvoldoende om de cab 9 corck van Saarenpaa te overtreffen. Bij zijn tweede poging kwam Christophe ten val en werd hij uitgeschakeld.

Reynders behaalde uiteindelijk een schitterende 8ste plaats en het volledige Belgische Team kan terugblikken op een uiterst geslaagd debuut op de Wereldkampioenschappen Snowboarden. De Fransman Mathieu Crepel versloeg later op de avond in een extreem spannende finale uittredend Wereldkampioen Antti Autti met een switch backside 1260°, de moeilijkste sprong ooit uitgevoerd op een WK. Daarmee weet het Belgische Team meteen waar de lat ligt voor de komende jaren.

http://www.vssf.org
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.