Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> World Rookie Fest 2007 - Livigno
Door : mogulgertje
Datum : 10 Feb '07


World Rookie Fest 2007 - Livigno

Deelnemende landen:
Finland, Zwitserland, Noorwegen, Nederland, Engeland, VS, België, Italië, Frankrijk, Zweden, Polen, Rusland, Tsjechië, Oostenrijk

Deelnemende Belgen:
Christophe Reynders (Houthalen), Seppe Smits & Anthony Smitw (Westmalle), Kevin Bronckaers (Peer), Wouter De Lange Genk), Yannick Sleeckx (Grobbendonk)

Het "World Rookie Fest (WRF)" bestaat ondertussen vier jaar en werd voor het eerst georganiseerd in Noorwegen. Deze slopestylecompetitie voor junioren is een 3 star TTR wedstrijd en heeft manches in Europa, de VS en Azië. De Europese manche vond net als vorig jaar plaats in Livigno, van 28 tot 31 januari. Het succes van de Rookie Fests is deels te wijten aan het schitterende slopestyle parcours, bestaande uit 5 modules: 3 rails en 2 jumps (22m en 12m). Het Belgisch juniorenteam werd vorig seizoen 2de in het landenklassement en had dus een reputatie te verdedigen. Net als vorig jaar stonden de volgende Belgische junioren aan de start: Wouter De Lange, Kevin Bronckaers, Seppe Smits, Christophe Reynders, Yannick Sleeckx en Anthony Smits.
Anthony Smits was de week voordien nog 7de geworden in de half pipe competitie van de Burton European Open, zowat de grootste Europese Half Pipe wedstrijd voor junioren. Anthony is echter geen fan van rails en kon zich in Livigno niet plaatsen voor de finale. Hij werd 31ste maar liet op de grote kicker wel cab 5's shifty-shifty en cab 9's zien.
Verder alweer brute pech voor Yannick Sleeckx die begin dit seizoen out was met een sleutelbeenbreuk. Op zijn eerste TTR wedstrijd van het seizoen, de Burton European Open, kon hij zich net niet kwalificeren voor de finales half pipe en op het WRF blesseerde hij zijn enkel tijdens de training met een underflip 5. De andere Belgen kenden meer succes. Seppe Smits (bs 9 to cab 5), Wouter De Lange (underflip 5 japan to bs 7), Christophe Reynders (fs 9 to switch bs 7) en Kevin Bronckaers (bs 7 to cab 7) plaatsten zich bij de beste 16 en mochten dinsdag de finale rijden. Naast 4 Belgen stonden er ook nog twee Finnen, één Zweed, één Italiaan en één Rus in de finale. Maar het merendeel van de finalisten kwam uit Noorwegen. Niet verwonderlijk aangezien de Noren een uitstekend talentbegeleidingssysteem hebben waarbij in het winterseizoen 32u per week snowboardtraining op het programma staat binnen de topsportscholen. Noorwegen heeft ook prima indoorfaciliteiten met grote jumps en zelfs een perfecte half pipe in kunstsneeuw.
De finalisten haalden een extreem hoog niveau. Ook de Belgen. Helaas was ook dit jaar de Noorse overmacht te groot. Wouter De Lange werd beste Belg op een 6de plaats. Christophe Reynders werd 8ste en Seppe Smits 9de. Kevin Bronckaers blesseerde zich aan de pols en bleef bijgevolg steken op de 16de plaats.
Het Belgisch Team blijft tot zaterdagmorgen in Livigno om te trainen voor de FIS World Cup Big Air van aanstaande zondag in Turijn. Daarna volgen drie dagen rust in de aanloop naar de laatste World Cup manche van het seizoen in Moskou op 10 februari.

http://www.vssf.org
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.