Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Freestyle Cup van Vlaanderen 2007
Door : mogulgertje
Datum : 14 Nov '07


De Snowboarders Foundation (VSSF) maakt zich op voor een nieuwe editie van de Freestyle Cup van Vlaanderen. De Freestyle Cup gaat op zoek naar de meest complete indoor freestyler en bestaat uit 2 manches (één in Ice Mountain en één in Snowvalley) die gereden worden in Jam Sessions.

Reglementering
De Freestyle Cup bestaat uit de disciplines Big Air en Rail. Deelnemers worden onderverdeeld in vier categorieën (Junioren heren snowboard, Heren Snowboard, Dames Snowboard en Freestyle Ski: deze categorie wordt opgedeeld in heren en dames indien er voldoende inschrijvingen zijn).

De jury selecteert per deelnemer zijn/haar 2 beste tricks op Big Air en op Rail. Vervolgens wordt een ranking gemaakt van alle deelnemers voor Rail en een ranking voor Big air. Voor Freestyle Ski gaan de eerste vier van Big air en de eerste vier van Rail naar de finales (in veel gevallen gaat het hier om dezelfde namen zodat er uiteindelijk misschien maximum 5 of 6 deelnemers naar de finales gaan, geen 8).
Voor de categorie heren senioren snowboard zijn dit er 6, ook voor de heren junioren snowboard zijn het de eerste 6 per discipline en voor de dames snowboard de eerste 4. De organisatie behoudt zich het recht om meer riders te selecteren voor de finals, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Na de finals wordt de eindranking opgemaakt per discipline. De winnaar van de discipline krijgt 20 punten, de tweede krijgt er 16, de derde 13, de vierde 11, de vijfde 10 en vervolgens aftellend naar 1 punt voor de 14e plaats. Deze punten worden opgeteld (big air + rail) en die som bepaalt de eindranking.

Tijdens de kwalificatiejam van groep 1 wordt van de deelnemers uit groep 2 verwacht dat zij het snowpark vrij laten uit respect voor elkaar, en omgekeerd.
Het dragen van beschermingsmateriaal (helm, rugprotectie, …) wordt ten sterkste aanbevolen (voor de junioren verplicht!)! Het duidelijk zichtbaar dragen van de rugnummers is de verantwoordelijkheid van de riders zelf. Wegens misbruik in het verleden is de VSSF verplicht een waarborg te vragen voor de rugnummer (20€ of identiteitskaart of rijbewijs).
Enkel riders die beide disciplines afleggen kunnen in aanmerking komen voor de overall titel.

OPGELET:
vanaf dit jaar wordt er tijdens de Freestyle Cup eveneens een clubkampioenschap gehouden voor niet gesponsorde riders! Aan Add Edge en Airness om hun leden te motiveren!

Timing
De manches van de Freestyle Cup verlopen in jam session. De kwalificaties worden gereden in twee groepen (elk 30min). De samenstelling van de groepen is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Manche 1:
op zaterdag 24 november in Ice Mountain Komen
inschrijven & inboarden vanaf 16u, wedstrijd vanaf 17u

Manche 2:
op zaterdag 8 december in Snowvalley Peer,
inschrijven & inboarden vanaf 12u, wedstrijd vanaf 13u

Meer info
http://www.myspace.com/freestylecupvlaanderen

Aangezien de Freestyle Cup een VSSF aangelegenheid is, moeten de deelnemers lid zijn van de VSSF of een erkende federatie zoals Snowboard Holland. Lid worden kan nog ter plaatse voor 40€.
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.