Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> The North Face® Ski Challenge Tour
Door : mogulgertje
Datum : 20 Nov '07


The North Face Ski Challenge

The North Face ski challenge is een skiwedstrijd voor 12-tot 18-jarige skiërs.
De Tour gaat heel Europa af: Groot-Brittannië, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Zweden, Finland, Frankrijk en ja hij ging van start in Nederland!

De bedoeling is overal de locale toppers te gaan selecteren, die dan worden samengebracht in een Europese finale te Val Thorens.
De uiteindelijke winnaar krijgt een sponsoring contract bij The North Face.
Om te kunnen winnen, moet je niet enkel een goede freestyler zijn. Ook freeride, techniek en skigevoel worden in rekening gebracht. Je moet dus een allround sterke skiër zijn.
De jury bestond uit Aurélien Ducroz, zelf een wereldtopper in het freeriden. Hij won afgelopen jaar de ‘Verbier Extreme’.

Opvallend was dat in het Nederlandse Landgraaf geen enkele Nederlander aan de start kwam.
Het was de Belgische jeugd die de eer van de lage landen hoog moest houden.
Alle leden van freestyle club Airborne tussen 12 en 18 kwamen aan de start.
Enkel Laurens Stoks moest afzeggen omwille van een gebroken voet.

Op vrijdag vonden de technische tests plaats. Op de piste moesten de skiërs techniek, behendigheid en snelheid laten zien.
Tijdens de eerste afdalingen werden mooie korte en lange bochten gedemonstreerd, maar daarna lieten de airborners de meest gekke piste-tricks zien aan de jury.
Vooral Robbe Nelissen maakte indruk met de Kariboe (voor de niet kenners: dit is skiën met je voeten(ski’s) in Charly Chaplin positie!).

Op zaterdag was het dan freestyle competitie.
Gedurende één uur kregen ze de tijd om show te geven in het funpark terwijl de jury alles gadesloeg. De twee jongsten, Ward Nelissen en Jorn Moyson, trokken zich aan elkaar op en lieten vlotte rails zien en mooie 180’s.
Mitch Boermans ging goed over de jump met stylische 360’s, maar werkte spijtig genoeg de rails niet voldoende af.
Spannend was het voor de 3de plaats tussen Robbe Nelissen en Wouter Lemmens. Beide lieten technische tricks zien op de rails en mooie 540’s op de jump. Wouter zette echter ook een backflip neer en pakte hiermee de 3de plaats.
De eerste en tweede plaats ging verdeeld worden tussen Dries Lemmens en Rembert Notten. Rembert had goed gescoord op de techniek test, maar Dries zette in het park vlotte 720’s neer. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk ging de eerste plaats naar Dries Lemmens.
Over het algemeen was de jury zeer verrast over het niveau dat onze jongeren indoor kunnen halen. Dries en Rembert zijn de twee eerste skiërs die zeker zijn van hun plaats in de finale te Val Thorens. Voor Robbe en Wouter kan het nog spannend worden. Als alle tourstops zijn geweest, worden er nog 15 extra finale plaatsen gegeven aan diegene die het net niet haalden. Het wordt dus afwachten voor hen ofwel deelnemen aan nog een tourstop en zich zo rechtstreeks proberen te plaatsen.

Uitslag:
1. Dries Lemmens (Movement) ->geselecteerd voor Val Thorens
2. Rembert Notten -> geselecteerd voor Val Thorens
3. Wouter Lemmens (Movement)
4. Robbe Nelissen
5. Mitch Boermans
6. Jorn Moyson
7. Ward Nelissen

Meer info
http://www.thenorthface.com/skichallenge


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.