Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Proximus Xtreme
Door : mogulgertje
Datum : 03 Dec '07


Proximus Xtreme

Met als concept “Men vs Machine” stond er een ultieme battle op het programma.
Skiërs, Snowboarders, Motorcrossers en Snowscooters namen het tegen elkaar op om de allermooiste extreme tricks te laten zien.
Het event vond plaats in het decor van Tour & Taxis in Brussel en dit twee dagen na elkaar. Ik was vrijdag uitgenodigd door de organisatie om voor jullie een verslag in mekaar te boksen.

Er stonden een heleboel internationale toppers op het programma, elk in zijn eigen discipline. Bij het binnenkomen viel het me toch direct de megastartschans op. De stalen constructie ging wel erg hoog tot net onder het dak van “La Gare Maritime”.

Als eerste zag ik de freestyle motorcrossers. Waar is de tijd dat er op NBC wekelijks een supercross vanuit de states werd uitgezonden? Ik heb toen geen wedstrijd gemist. Ricky Johnson, Johny O'Mara, Jeff Ward en zelf onze eigenste The Kid Eric Geboers waren toen mijn superhelden. Deze avond stalen ook de motorcrossers de show. Om iemand een flip te zien doen met een motor blijft toch indrukwekkend. Superster Nate Adams was spijtig genoeg afwezig.
Daarna waren de sneeuwscooters aan de beurt. Al ooit met een dergelijke machine gereden? Minder indrukwekkend maar toch knap wat die gasten lieten zien.

De skiërs en boarders mochten hun tricks laten zien op een “spine”.

Bij de boarders stonden naast internationale toppers ook Belgische topatleten op het programma.
Ik heb me voorgenomen om toch is proberen is naar de trainingen van mijn clubgenoten in Peer te gaan kijken. De boarders lieten echt knappe tricks zien.
Helaas kwam Anthony vrijdag ten val bij het uitvoeren van een jump.
De overwinning ging naar Lucas Bennachio.

Bij de skiërs waren er toppers aangekondigd zoals Roy Troy Kittler (Dui), Richard Permin (Fra) Paddy Graham (UK), Henrik Harlaut (Zweden), Arnoud Rougier (Fra). Stiekem hoopte ik toch ook mooie prestaties van onze Belgische Toppers. Katrien, Timo en Nicolas. De Duitser Troy Kittler (ex. Winnaar SnowPark Tour) behaalde de overwinning met een Switch 900 Mute. De Belgen lieten toch ook zien dat ze echt knappe sprongen kunnen uitvoeren. Onze freestyle skiërs waren dan ook zeer tevreden met deze kans om hun kunsten aan hun eigen Belgische Publiek te laten zien.

Als afsluiter van event was er nog een optreden van DMC.
Een mooie afsluiter voor een geslaagde avond.

Mogulgertje
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.