Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> WC Half Pipe in Les Contamines
Door : mogulgertje
Datum : 14 Jan '08


Hallo,
Afgelopen weekend had ik mijn eerste wedstrijd. De wereldbeker Hp in Les Contamines.
Het is een 11de plaats geworden.
Spijtig geen top 10, maar het was een zeer hoogstaande wedstrijd. Er waren verschillende Amerikaanse en Canadese meisjes van wereldniveau.
Een volledig verslag hieronder en een foto van tijdens training in Avariaz.
Volgend weekend staat de Verbier Ride op het programma en dan op naar de US Open

Groetjes
Katrien

WC Half Pipe in Les ContaminesAfgelopen weekend stond mijn eerste wedstrijd op het programma, de wereldbeker half pipe. Het was dus al direct een serieuze wedstrijd om mee te openen. Eigenlijk kwam deze wedstrijd net iets te vroeg op het seizoen. Ik was nog niet helemaal klaar.
De week ervoor had ik nochtans al goed getraind in de pipe van Avoriaz. Maar ik was nog aan het werken op enkele tricks die nog niet volledig op punt waren.
Zaterdagmorgen kregen we de eerste training in de pipe. De pipe was de nacht voordien pas afgewerkt en was nog niet getest geweest. Al gauw werd duidelijk dat de linker muur iets te invert lag. De ene na de andere rider werd teveel naar binnen gegooid en kwam hard neer beneden in de pipe. Ook ik kwam bij mijn tweede oefenrun hard neer op mijn achterhoofd. Een beetje dizzy deed ik nog enkele runs, maar veel trainen was er niet meer aan. Bovendien sneeuwde het continu, wat het zicht ook niet ideaal maakte.
In de namiddag werd de pipe wat bijgewerkt en ís avonds kregen we opnieuw een trainingssessie. Het ging al een beetje beter, maar ik bleef moeite hebben met de linker muur.

Op zondag zag het er goed uit. Een lekker zonnetje stond op de pipe.
Spijtig kregen we hierdoor niet veel tijd meer om op te warmen. De zon maakte de pipe te zacht en daardoor werd de training vroeger dan gepland stop gezet.
Met slechts drie oefenruns gedaan te hebben, begonnen de kwalificaties. Het zou niet gemakkelijk worden. Bij de dames was de volledige wereldtop present. O.a. Sarah Burke de winnares van de X-games. Slechts 6 dames gingen door naar de finale.
In mijn eerste run koos ik voor technische tricks met een alley-oop 360 to switch 360. Spijtig ging mijn switch 360 niet zo clean. Ik zette bij de landing mijn handen op de grond en dat werd zwaar afgestraft.
In mijn tweede run ging ik voor de hoogte, maar iets minder technisch. Mijn eerste 4 hits waren super, bij mijn 5de en laatste hit ging ik voor de 540. Ik crashte niet, maar de landing was een beetje doorgeroetsht.

Ik eindigde uiteindelijk 10de (of 11de ?) en dus geen finale. Met wat meer afwerking in mijn runs had ik nog enkele plaatsen kunnen winnen, maar de finale halen was toch moeilijk geweest. De Amerikanen en Canadezen steken er toch wel wat bovenuit in het freestyle skien.

Ik heb nu terug 2 weken te tijd om nog wat aan mijn 540ís te werken. Hopelijk krijg ik ze goed onder de knie tegen de US Open.

Katrien

http://www.katrienaerts.be
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.