Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> US Freeskiing Open
Door : mogulgertje
Datum : 06 Feb '08


US Freeskiing Open, 1-3 februari ’08, Copper Mountain


Mijn eerste US Open zijn een groot succes geworden. Vooraf had ik als doel top 20 te halen. Dit was immers een wedstrijd op het hoogste niveau. Maar ik droomde toch ook een beetje van een finale te halen.
Zowel in slopestyle als in de half pipe waren er een dertig tal meisjes in de kwalificaties. Enkel de eerste 5 van deze groep gingen verder naar de finale. In deze finale kwamen ze dan uit tegen 10 geīnviteerde riders. Deze riders waren de top 3 van de X-games, US Open en European Open. Niet van de minste dus!
Ik stond dus in de kwalificaties voor de moeilijke opdracht bij de eerste 5 te geraken.

Slopestyle
Het parcours was niet van het minste. Drie kickers die kort op elkaar lagen, gevolgd door 3 rails. De rails waren angstwekkend, maar ik wist dat ik ze wel aankon.
Mijn eerste run deed ik op save, eerst een run neerzetten waarin je alles land. Daarna in de tweede run wat meer risico nemen en proberen je score te verbeteren. En het ging zoals gepland. Ik was tevreden met mijn tweede run. Het was spannend afwachten op het resultaat. Ik schatte dat ik rond de 5de plaats zat. Het zou net wel of net niet de finale worden. Toen kwam het resultaat. Ik stond 2de! Wauw, dat had ik niet gedacht. Ik was het enige meisje dat de moeilijke dubbele kink rail had uitgedaan en dat had me blijkbaar veel punten opgeleverd. Ik zat in de finale, mijn doel was al bereikt. Ik zat al zeker bij de eerste 15.
In de finale kregen we opnieuw 2 runs. In de eerste ging het compleet mis. Ik crashte op de 2de jump. Gelukkig lande ik in mijn 2de run wel alles. Na mijn run stond ik een tijdje op een voorlopige 3de plaats. Dit kon toch niet waar zijn! De voorlaatste deelneemster zette echter nog een hogere score neer en ik werd verwezen naar de 4de plaats. Een super resultaat op wereldniveau. Maar toch even jammeren over die podiumplaats die net aan mijn neus voorbij ging. Maar dat was al snel over. Ik was 4de op de US Open, een droom! Ik eindigde veruit als eerste Europese in een finale de beheerst werd door Amerikanen.

Half pipe
Met mijn resultaat op de slopestyle was mijn US Open al geslaagd, wat het resultaat van de HP ook mocht zijn. In de HP ligt het niveau enorm hoog. Het is een FIS discipline, er is het WK volgend jaar en misschien in de toekomst (2014?) wel Olympisch.
Er zijn veel meisjes die zich enkel toeleggen op HP. Ik verdeel mijn tijd over slopestyle en pipe. Ik verwachtte niet echt om in de finale te geraken. Ik wou gewoon voor mezelf een goede run neerzetten en dan zouden we wel zien waar ik terecht kwam. In mijn eerste run viel ik. Toen voelde ik toch wel wat druk voor de 2de run. En blijkbaar helpt een beetje spanning wel, want ik zette een foutloze run neer. Tot mijn verbazing werd ik zelfs 5de met deze run en ik ging door naar mijn 2de finale! In de finale hadden we deze maal 3 runs. In de eerste run zette ik dezelfde run neer als in de kwalificaties. Nu had ik nog 2 runs om wat meer risico te nemen en nog hoger te scoren. Dat was nodig tussen deze geīnviteerde riders in de finale. Spijtig ging het twee maal mis op mijn alley-oop 540. Ik werd 11de met mijn score van de eerste run.

Algemeen kan ik dus wel zeggen dat ik een zeer geslaagde US Open achter de rug heb. Ik voel me de laatste weken in zeer goede vorm en voel dat ik nog progressie kan maken. De komende weken ga ik volop trainen in Avoriaz en staan er enkele etappes van de SFR Freeskiing Tour op het programma. Half maart is er de European Open, daar ga ik voor het podium!

Groetjes
Katrien

http://www.katrienaerts.be


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.