Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Nieuw liftsysteem @t Snow Valley
Door : mogulgertje
Datum : 14 Feb '08


Snow Valley investeert in het veiligste en comfortabelste liftsysteem

Snow Valley Peer biedt vanaf heden nieuwe liften aan de klanten.
Na 10 jaar met de bestaande liftjes was er werkelijk noodzaak om onze klanten het summum van comfort en veiligheid te bieden.

Lange tijd hebben we alle aspecten van de bestaande liftsystemen onderzocht.
De ankerliften,de tellerliften(schoteltjesliften) en zelfs de zetelliften werden zeer minutieus bekeken en geŽvalueerd. Uit eindelijk bleek het COMPAC-systeem uit ItaliŽ de beste,veiligste en meest betrouwbare oplossing.
Zowel de kinderen,senioren,ski-en snowboardcracks alsook de mindervalide skiŽrs kunnen zich met deze liften snel en veilig naar de top van onze ski-en snowboardpistes begeven.

Het systeem bestaat uit een rollende antisliptapijt dat zowel met de skiís of het snowboard aan de voeten alsook met de ski- of snowboardschoenen (en de skiís of het snowboard in de hand) kan gebruikt worden.
Iedereen kan zonder de minste moeite het tapijt betreden en wordt veilig naar boven gebracht.
Vooral het feit dat we onder impuls van Dirk Vlassenroot(zelf een ďpionierĒ zitskiŽr) en in samenwerking met VSSF en de Vlaamse Liga voor Gehandicaptensport wordt er nu met eigen middelen(er bleken geen subsidiemogelijkheden te bestaan) voor de mindervaliden een doorbraak geforceerd om ook deze doelgroep van sporters mogelijkheden te bieden.
Het is inderdaad zeer moeilijk om als rolstoelpatiŽnt een anker-teller-of zetellift te gebruiken.
Dit was in het verleden ook bij ons ook zo. Nu is er geen drempel meer om als volwaardige sporter met een handicap naar Snow Valley te komen.

Een recente studie naar de veiligheid van liftsystemen in indoor skihallen verwijst naar de onveiligheid van zetelliften aldaar bij mogelijk brandgevaar.
Ingeval van een sinister kan men quasi onmogelijk de lift verlaten(vgl. personenlift in een gebouw bij brand) en er is groot gevaar voor de gebruikers door intoxicatie van de rook als er zich een brand in de hal voordoet. De surface(grondliften) anker- of tellerliften zijn mits regelmatige keuring perfect veilig en voor een indoor skihal is de Compac lift band werkelijk de Rolls Royce onder de liften.

Wij zijn dus terecht fier om als eerste indoor skihal in Europa al onze liften te vervangen door Compac-liftbanden en zullen waarschijnlijk met onze 20- jarige indoor sneeuwervaring weer trendsetter worden op gebied van comfortliften.

Cor Mollin/NV Snow Valley

Meer info
http://www.snowvalley.beReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.