Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Nieuw liftsysteem @t Snow Valley
Door : mogulgertje
Datum : 14 Feb '08


Snow Valley investeert in het veiligste en comfortabelste liftsysteem

Snow Valley Peer biedt vanaf heden nieuwe liften aan de klanten.
Na 10 jaar met de bestaande liftjes was er werkelijk noodzaak om onze klanten het summum van comfort en veiligheid te bieden.

Lange tijd hebben we alle aspecten van de bestaande liftsystemen onderzocht.
De ankerliften,de tellerliften(schoteltjesliften) en zelfs de zetelliften werden zeer minutieus bekeken en geŽvalueerd. Uit eindelijk bleek het COMPAC-systeem uit ItaliŽ de beste,veiligste en meest betrouwbare oplossing.
Zowel de kinderen,senioren,ski-en snowboardcracks alsook de mindervalide skiŽrs kunnen zich met deze liften snel en veilig naar de top van onze ski-en snowboardpistes begeven.

Het systeem bestaat uit een rollende antisliptapijt dat zowel met de skiís of het snowboard aan de voeten alsook met de ski- of snowboardschoenen (en de skiís of het snowboard in de hand) kan gebruikt worden.
Iedereen kan zonder de minste moeite het tapijt betreden en wordt veilig naar boven gebracht.
Vooral het feit dat we onder impuls van Dirk Vlassenroot(zelf een ďpionierĒ zitskiŽr) en in samenwerking met VSSF en de Vlaamse Liga voor Gehandicaptensport wordt er nu met eigen middelen(er bleken geen subsidiemogelijkheden te bestaan) voor de mindervaliden een doorbraak geforceerd om ook deze doelgroep van sporters mogelijkheden te bieden.
Het is inderdaad zeer moeilijk om als rolstoelpatiŽnt een anker-teller-of zetellift te gebruiken.
Dit was in het verleden ook bij ons ook zo. Nu is er geen drempel meer om als volwaardige sporter met een handicap naar Snow Valley te komen.

Een recente studie naar de veiligheid van liftsystemen in indoor skihallen verwijst naar de onveiligheid van zetelliften aldaar bij mogelijk brandgevaar.
Ingeval van een sinister kan men quasi onmogelijk de lift verlaten(vgl. personenlift in een gebouw bij brand) en er is groot gevaar voor de gebruikers door intoxicatie van de rook als er zich een brand in de hal voordoet. De surface(grondliften) anker- of tellerliften zijn mits regelmatige keuring perfect veilig en voor een indoor skihal is de Compac lift band werkelijk de Rolls Royce onder de liften.

Wij zijn dus terecht fier om als eerste indoor skihal in Europa al onze liften te vervangen door Compac-liftbanden en zullen waarschijnlijk met onze 20- jarige indoor sneeuwervaring weer trendsetter worden op gebied van comfortliften.

Cor Mollin/NV Snow Valley

Meer info
http://www.snowvalley.beReacties:
mogulgertje  15 Feb '08, 13:24
 
Foto's online gezet
Lift aan rechterkant grote piste was woensdagavond bijna af. Tegen van't weekend zal die ook wel bollen.
Capacieit van lift is groter geworden wegens feit dat er op deze liften meer personen tegelijkertijd naar boven kunnen.
Snelheid is ok. Achterover vliegen voor beginners is niet het geval.
Vind het echt wel e knap systeem.
Enne, door dit systeem van lifte wordt de piste iets breder ;-)
Zal jullie informeren van zodra de lift op de hoofdpiste operationeel is.
fritzz  14 Feb '08, 23:35
 
en???
gorex  13 Feb '08, 21:39
 
In Klausberg stond er ook zo iets gelijkaardigs en viel toch wat tegen. Vooral bij het boven komen als mensen niet rap genoeg opzij gaan krijg je een opeenhoping van mensen. Maar daar zal bij deze goed over nagedacht zijn zeker...
fritzz  13 Feb '08, 23:03
 
ik denk dat de snelheid wel nog trager zal zijn dan wat er nu hangt, ik zie geen beginneropstappen op zo een band die snel beweegt die ligt meteen achterover. Dus volgens mij nog langere stijgtijden voor de korte afdalingen. verbeter mij gerust als ik mis ben.
fie  14 Feb '08, 08:02
 
Op zich is het goed dat Cor zijn liftsysteem wil vernieuwen, de laatste tijd werd er om de haverklap van schotelstjes en dergelijke gewisseld, waarschijnlijk om allerlei systemen uit te testen en sinds een paar weken zijn de bestaande liften in Peer inderdaad geleidelijk aan vervangen door de 'roltapijten'. Op zich vind ik het geen slecht systeem, alleen jammer dat het voor beginnelingen nu moeilijker wordt om halfweg van de lift te stappen. Een ander vrij irritant nadeel is dat telkens wanneer de lift een noodstop moet maken, stil valt of stil gelegd wordt, er een alarm/sirene afgaat. Toen er alleen nog maar op de kleine piste zo'n lift geÔnstalleerd was, vond men dat dit al vrij irritant was, wat moet dat zijn als Snow Valley helemaal vol staat met van die lopende banden... oorstopjes?

(vanavond trek ik naar Snow Valley, dus ik laat het jullie weten )
schussboelie  22 Feb '08, 08:54
 
Hey Fritzz,

Gelukkig hebben de meeste mensen ski's aan hun voeten, dat maakt het toch al iets moeilijker om achterover te vallen.

Ik heb het vorig weekend voor 't eerst gezien maar er nog niet op gestaan.
Volgens den Johnny van de Sportshop valt het heel goed mee maar ja, die kan moeilijk iets anders zeggen hť.

Ik vrees vooral dat het iets vermoeiender is. ALs je zo'n banaan achter je gat kan steken kunnen je benen toch iets meer rusten, je kan dan zo'n beetje hangen en dat kan nu niet meer...
fritzz  22 Feb '08, 19:44
 
ja beginners met latten aan hun voeten vallen zelf vanzelf om en dat doen ze niet zondr latten :p ik kan mij niet voorstellen dat dat snel vooruit gaat als dat evensel gaat als zo nen banaan dan vallen er veel om. dus ben er zeker van dat trager gaat en idd zal wat minder relax zijn alhoewsel ge kunt er u natuurlijk op neerzetten eh aja en als hij evensnel gaat als die band die er al lang ligt op die kleinste beginnerspiste dan ist imens traag maar ale khoop nogmaals dak mis ben en tja kpakdie liften daar toch ni veel
niels  28 Feb '08, 13:26
 
kheb er geen klagen van, geen vermoeide benen, ge kunt er switch opstaan, gaat vrij vlot zolang em ni stilvalt, ...

Aan de linkse kant hebben ze nog steeds die stangen die ge in uw rug kunt poken.
fie  04 Mar '08, 09:06
 
naar t schijnt blijft de linkse lift zoals hij is, totdat na dit seizoen de piste verlengd wordt. De lift zou dan meteen tot boven worden doorgetrokken. En ja, t systeem valt wel mee, zolang de lift niet om de 5 seconden stilvalt
fritzz  04 Mar '08, 17:19
 
a wordt de piste verlengd? als ze die nu eens 50 km lang maken en dan aan het uiteinde een lift zetten dan moet ik miss belange zo ver niet rijden

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.