Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Red Bull Rail Battle
Door : mogulgertje
Datum : 02 Feb '04


Red Bull Rail Battle

Red Bull doet zijn naam als sportieve en innovatieve energiedrank opnieuw gelden met de organisatie van de eerste interland tussen Nederlandse en Belgische freestyle snowboarders.

Dit op zaterdag 6 maart, voor het oog van duizenden toeschouwers. 

De trapleuningen van de Mont des Arts in Brussel zullen dienst doen voor deze competitie in het glijden van een (trap)leuning, een zogenaamde ‘railslide’ in het hippe snowboardwereldje. Trappen, sneeuw, een 14-tal freestyle snowboarders, twee internationale teamcaptains per team en Belgische en Nederlandse supporters. Dé ingrediënten voor de eerste Red Bull Rail Battle van de Lage Landen. Elk team in de ‘battle’ tussen de freestyle snowboard scenes van de Lage Landen wordt aangevoerd door twee teamcaptains. Pro-riders van het internationale Red Bull of Vans team! Denk maar aan Danny Kass, Scotty Arnold, Kyle Clancy, Zach Leach, … . 

In het Belgische team zitten de beste Belgische riders, waaronder Frederik 'Witte' Van Den Bossche, Dominique Devreese, (David) Doom, Roel Walbers en Joerie Van De Vliet. Voor de Nederlandse riders zullen David van Gessel, Tijs Goossens, Erik van Kammen, David Mol, Jody Koenders, Joris Engel en Cheryl Maas, de enige dame in het gezelschap, strijden om de eer van de eerste Red Bull Rail Battle.

Vanaf 14u wordt ‘Mont des Arts’ het strijdtoneel van deze snowboarders. Er wordt op de talrijke trappen een speciaal railparcours aangelegd, voorzien van de nodige sneeuw. Dit in het hartje van Brussel, de bakermat van de snow- en skateboard scene in België. Om het publiek warm te houden en de riders aan te moedigen om tot het uiterste te gaan, of nog net iets verder, zullen DJ’s en bands zorgen voor de ‘breaks and beats’. Op het programma staan topacts zoals het Luikse Starflam, Green Lizard (NL), TLP & Dors en Benny Rodriques (NL).

http://www.redbullrailbattle.com
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.