Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> The North Face Challenge
Door : mogulgertje
Datum : 28 Apr '08


Belgische ski junioren in finale "The North Face Challenge"

Vorig weekend trok een team van Belgische skiërs richting Valt Thorens om er deel te nemen aan Europese finale van de "North Face Ski Challenge" Dat dit voor junioren uit de lage landen geen gemakkelijke klus is om hun mannetje te staan weten we al langer dan vandaag, toch hebben deze junioren het beste van zichzelf gegeven en hebben ze de Belgische kleuren verdedigd.

Tijdens het weekend van 12, 13 en 14 april werden in Val Thorens, Frankrijk, de finales gehouden van The North Face Ski Challenge. Dit is een Europese talentenjacht voor jonge freestyle / freeride skiërs.

Over gans Europa werden gedurende de voorbije winter voorselecties gehouden in verschillende skigebieden. Jong opkomend skitalent tussen 12 en 18, mocht in verschillende snowparks het beste van zichzelf laten zien. Een vakkundige jury selecteerde telkens de beste riders voor de finales in Val Thorens met als inzet een tweejarig sponsorcontract van The North Face / Dynastar-Lange.

Voor de Benelux werden in november Dries Lemmens (16) uit Koersel en Rembert Notten (18) uit Neerpelt geselecteerd tijdens een wedstrijd in Snowworld, Landgraaf. Robbe Nelissen (15) uit Nijlen kreeg op de valreep nog een “wild-card”. Alle drie zijn ze lid van de Belgische freestyle skiclub Airborne.

Wat een driedaags freeride- freestyle skifestijn moest worden, werd door het slechte weer gereduceerd tot één dag. Zondagvoormiddag werd de freeride wedstrijd geskied en in de namiddag de freestyle. Wegens tijdsgebrek kreeg iedereen slechts één “run” per discipline. De Belgen deden het niet slecht. Van de 27 “kings”- finalisten werd Dries Lemmens 12de en Rembert Notten 16de. Robbe Nelissen werd 18de van de 20 “teens”-finalisten. De winnaar werd de 18-jarige Zweed Tom-Oliver Hedvall.

Meer info:
http://thenorthfaceeu.typepad.com/skichallengetour
http://www.airborneski.beReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.