Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> SkullCandy Railbattle
Door : mogulgertje
Datum : 10 Jun '08


In Snowworld Zoetermeer heeft afgelope zaterdag één van Nederlands bekendste railcontest’s plaatsgevonden, namelijk de SkullCandy Railbattle. Het beloofde een speciale editie te worden, anders als anders, want hun setup stond dit jaar niet indoor, maar outdoor opgesteld. Pretty nice, zeker in ons relatief warm klimaat.

De planning
11.00u: SkullCandy Railbattle start
11.30u - 12.30u: Warming up runs
12.30u - 13.00u: Ridersmeeting & Work for the shapers
13.00u - 14.15u: Warming up runs and 3 heats Men Snowboard
14.15u - 14.30u: Work for the shapers
14.30u - 15.35u: Warming up runs and 2 heats Kids Snowboard
15.35u - 15.45u: Work for the shapers
15.45u - 16.25u: Warming up runs and 1 heat Girls Ski & Snowboard
16.25u - 17.35u: Warming up runs and 2 heats Men Ski
17.35u - 19.00u: Break (work for the shapers + BBQ + Judge Meeting)
19.00u - 21.00u: Finals
21.00u - 00.00u: Price Ceremony + Afterparty

Op de opstelling van dit jaar lag een downrail, een (down-flat-down) kinkrail en een kink box. De riders hadden de mogelijkheid zich op verscheidene manieren te bewijzen. Al snel werd duidelijk dat deze wedstrijd niet van de poes is, riders kwamen vanuit heel Nederland, België, Groot Brittanië en zelfs Polen.

De prijzenpot zat ook dit jaar weer aardig vol: 1000 euro aan prijzengeld, verscheidene skullcandy koptelefoons, en ander materiaal dat de gemiddelde wintersporter wel gelukkig maakt.

Wat vooraf verwacht werd kwam al snel uit, het niveau waarop er geraild werd lag aanzienlijk hoog. 270 on and off the downrail, 270 off the kinkrail, 270 on the kinkrail, Kariboe on the box switch off the box, … Vette tricks werden gesmeten, de show is van start gegaan. Al vrij snel werd duidelijk welke riders de finale zouden halen: de Polen stonden zeer scherp en ook de Belgen Rembert, Robbe en Katrien deden het meer dan behoorlijk. Uiteindelijk waren zij ook de enigste landgenoten die de finale hadden gehaald.

Voor de eigenlijke finale van start ging konden de riders eerst enkele uren eten en rusten. De georganiseerde barbecue was volledig inbegrepen in de prijs en viel letterlijk en figuurlijk in de smaak. Zou dit het krachtvoedsel zijn dat onze riders nodig hebben of blijft het eerder bij een blikje Go Fast!?

Om 19.00u werd de wedstrijd hervat en kon de finale van start gaan. De dames en heren ski gingen samen van start en kregen een half uur om zich voor de laatste keer op te laden voor hun ultieme tricks. Alles wat in de qualifiers gebeurde is de jury ondertussen vergeten, ze worden volledig opnieuw beoordeeld.

Bij de dames ski eindigde Canisia Romani (NL) uiteindelijk op de eerste plek, Katrien Aerts (BE) werd tweede en het vrouwenpodium werd afgesloten door het andere Romani zusje Robina (NL).

Bij de heren ski eindigde de Pool Szcesepan Karpiel op de eerste spot, de Nederlander Mike von Mosel eindigde tweedes en het mannenpodium werd afgesloten door Charlie Smith (EN).

Hands up voor deze prestatie, proficiat!

De ceremony was er één zoals we ze meestal kennen, een podium werd bovengehaald en op de sneeuw gesleept. Elke podiumwinnaar kreeg zodoende de nodige aandacht voor zijn geleverde prestaties en de prijzen werden met het bijhorende handgeklap overhandigd.

Na de ceremony was het partytime, Snowworld Zoetermeer zorgde voor een geopende bar en terras, met de daarbijhorende liters bier en andere (niet-)alcoholische dranken. Velen hebben hier ongetwijfeld een zeer aangename tijd beleefd, ook al eindigde de party (officieel en helaas) al omstreeks 00.00u.

Let’s hope y’all enjoyed it, we enjoyed it, tot volgend jaar voor hopelijk opnieuw een gekker dan gekke editie van de SkullCandy Railbattle! Skisluts will be present!

Cheers.
Niels Van Huffel
Skisluts.be

- Een korte videomontage : http://www.youtube.com/watch?v=dRZdH_ubgF4
- Een verslag met bijhorende Foto's : http://www.skisluts.be/blog/?p=487#more-487
- Enkele foto albums met daarin de focus op de Belgische riders die meededen : http://picasaweb.google.com/skislutsReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.