Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> ILCCSS
Door : mogulgertje
Datum : 29 Sep '08


Brussels Ski Team en Vrije Universiteit Brussel brengen op 11 oktober 2008 voor het eerste internationaal, wetenschappelijk congres in de lage landen ruim 35 deskundigen op het podium

Brussel, 16 september 2008. – Onder het algemene thema “Actuele concepten in skiën en snowboarden” behandelt het congres vier hoofdthema’s gebracht door internationaal gerenommeerde experts in hun vakgebied. De congresorganisatie mag voor de inleiding rekenen op de medewerking van Jacques Rogge en Ivo Van Aken.

De vier hoofdthema’s behandelen:

• Periodizatie in ski- en snowboardtraining o.l.v. Prof. dr. E. Zinzen (Voorzitter Wetenschappelijk Comité; VUB, vakgroep Bewegingsvorming en sporttraining; België) en Prof. dr. H.C. Holmberg (Mid Sweden University; Swedish Winter Sports Research Centre; Zweden)

• Preventie van kwetsuren in skiën en snowboarden o.l.v. Dr. Wouter Van den Broecke (Congresvoorzitter; AZ Jan Palfijn, departement Orthopedische Chirurgie; België) en
Prof. dr.-Ing. V. Senner (Technische Universität München- Fachgebiet Sportgeräte und materialien; Duitsland)

• Biomechanica en Fysiologie in ski- en snowboardtraining o.l.v. Prof. dr. R. Meeusen (VUB Voorzitter vakgroep Menselijke Fysiologie; België) en Prof. dr. Spitzenpfeil (TU München, Fakultät fur Sportwissenschaft, Fachgebiet für Theorie und Praxis der Sportarten-, Duitsland)

• Case studies o.l.v. Prof. dr. P. Clarys (VUB; Voorzitter vakgroep Menselijke Biometrie en Biomechanica; België) en dr. K. Huts (Speaking Image Platform (SIP), Brussel, België)

Het congres laat ruim 35 experts aan het woord afkomstig uit Europa, de Verenigde Staten en Japan. Het richt zich naar racers en trainers van ski- en snowboard clubs, trainingcenters, wetenschappers en studenten uit de richting lichamelijke opvoeding, fysiotherapie en sportwetenschappen.
“Wij zijn er in geslaagd een internationaal en interdisciplinair aanbod van actueel onderzoek aan bod te laten komen op dit congres”, zo meldt ons congresvoorzitter Dr. Wouter Van den Broecke.


Brussels Ski Team (BRU-ST)
http://www.brusselsskiteam.be
Het Brussels Ski Team werd opgericht in de zomer van 2006 door enkele enthousiaste skiërs. Zij willen een professioneel kader bieden voor wedstrijdskiën, afgestemd op de capaciteiten en de ambities van de racers. Daarvoor doet de club een beroep op hoog gekwalificeerde trainers en coaches. Het uiteindelijke doel is de racers optimaal voor te bereiden op deelname aan nationale en internationale wedstrijden met oog voor het welzijn van de racers, van klein tot groot.

Vakgroep Bewegingsvorming en sportraining (BETR)
http://www.vub.ac.be/BETR
De vakgroep bewegingsvorming en sporttraining maakt deel uit van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie van de Vrije Universiteit Brussel. Naast expertise in ondermeer didactiek, lichamelijke opvoeding, gezondheid en beweging, bewegingsanalyse, motorische ontwikkeling in ski en snowboard, is dit departement als enige binnen de Vlaamse universiteiten, ook verantwoordelijk voor een volledige ski- en snowboardtrainer opleiding binnen de richting Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

Meer info
Het volledige programma, de inschrijvingsvoorwaarden en de algemene informatie over het
congres.
http://www.illcss.eu


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.