Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Freestyle Cup 2008 - Manche I Komen
Door : mogulgertje
Datum : 16 Oct '08


Zaterdag 13 september vond de eerste manche van de freestyle cup 2008 plaats in Komen en Skisluts.be was uiteraard van de partij! Samen met onder andere het jong talent van Airborne en de gevestigde waarden Timo De Bondt & Nicolas Elshout & Katrien Aerts waren de skiŽrs dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Valt het ook U op dat het freestyle skiŽn in een serieuze opmars is en dat het niveau jaar na jaar in stijgende lijn blijft evolueren?

De planning van de dag zag er als volgt uit:
- Inschrijven vanaf 12.30u
- Qualifiers freestyle ski om 14.00u
- Qualifiers snowboard om 14.30u
- Finals freestyle ski
- Finals snowboard
- Prijsuitreiking om 18.30u

Er waren twee catogeriŽn voor de ski:
- Freestyle ski senioren
- Freestyle ski junioren (tot 18 jaar)

De wedstrijd

De wedstrijd was ingedeeld in twee delen, een gedeelte big-air en een gedeelte rails. Voor de big-air telde enkel de onderste (grote) kicker mee, voor de rails enkel de down-rail links en de kinked-box onderaan.

Big-Air
Tijdens de opwarmsessieís was de evolutie onder het skitalent al zichtbaar, er werden oa. switch 5ís, tail 5ís, switch 3ís en frontflips gesprongen. Om in de finale te geraken moest er op de big-air minstens een nette 540 met stijl gesprongen worden. Uiteindelijk gingen er 6 mensen door naar de finale big-air. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Timo.

Rails
Op de rails maakte vooral Timo & Katrien indruk. Timo ging 270 on the down-rail en meermaals 270 off, knap! Katrien deed het zeer goed met een stijlvolle down-rail 270 off en 270 on de kink-box! Uiteindelijk won Timo ook hier.

De all-round resultaten

De punten van de big-air en de rail werden opgeteld en uiteindelijk was dit het eindresultaat:

De senioren:
1. Timo De Bondt (BE)
2. Nicolas Elshout (BE)
3. Sebastien Renooy (NL)

Update: De junioren
1. Robbe Nelissen (BE)
1. Vincent Renooy (NL)
3. Dries Lemmens (BE)

Conclusie

Het was een fijne eerste manche die ons doet uitkijken naar de tweede manche in Peer komende maand. Het park van Peer levert naar mijn mening een iets grotere kicker waardoor meer technische en moeilijkere jumps kunnen gesprongen worden op de big-air. Het beloofd spannend te worden!

Afgelopen manche 1 bewijst dat freestyle ski leeft, en meer dan ooit. Het wordt tijd dat deze sporttak ook een officiŽle erkenning krijgt en ook daar willen wij als community zeker een bijdrage aan leveren!

Tip!
Skisluts.be videomontage: http://www.skisluts.be/blog/?p=685
Skisluts.be foto-album: http://picasaweb.google.com/skisluts/FreestyleCupKomenManche1#
OfficiŽle resultaten: http://www.vssf.org/cms/images/stories/documenten/snowboard/Resultaten%20Overzicht%20FvV%2008-09%20Komen.pdf

Ciaoz!
De Skisluts.be familie

Meer Info
http://www.skisluts.beReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.