Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Freestyle Cup 2008 - Manche II Snow Valley
Door : mogulgertje
Datum : 18 Oct '08


Zaterdag 4 oktober vond de tweede manche van de Freestyle cup Vlaanderen plaats in Snowvalley Peer. Met maar liefst 27 skirs en 29 snowboarders was er weer veel volk vertegenwoordigd. Het kan moeilijk anders dan voldoen aan de verwachtingen van de organisatie. De Freestyle cup en de Belgische freeski scene wordt jaar na jaar groter en groter.

Er waren opnieuw enkele opvallende gezichten op te merken. We hadden al kennis kunnen maken met onze noorderburen Dennis Emmeraal, Sebastien en Vincent Renooy, ook deze tweede manche waren zij weer van de partij. Deze keer kwamen ze echter niet alleen aangedraven. Er waren maar liefst 8 Nederlandse riders aan de start gekomen, en niet van de minste. Wilco Mostert, Mike Van Mosel & Reinier Optekamp klinken voor sommigen zeker bekend in de oren.

The Qualifiers
Omstreeks 14.00u begonnen de qualifiers voor de snowboarders met een 40 minuten sessie op zowel big-air als rail. De best trick werd opgeschreven en de top 4 mocht deelnemen aan de finale. Na de 40 minuten snowboard waren de skirs aan de beurt om zich te bewijzen. Als snel werd het behaalde niveau in Komen (manche 1) bevestigd. De kicker was goed geshaped en iets technischer dan degene die we in Komen kende. Er werden vlot 540s en 720s geroteerd, zowel rechtdoor als in switch.

The youngsters
Ook de jongeren maakten indruk, Mitch Boermans liet zich van zijn beste kant zien met een prachtige 540 octograb en een mooie backflip. Dries Lemmens draaide vlot een prachtige 7 tail en Wouter Lemmens maakte een zr goede indruk op de kinkbox met een switch on - 270 off. Onder andere deze jongeren zorgen voor de toekomst van het freestyle skin! We gaan ongetwijfeld nog veel van hen zien.

The finals
Uiteindelijk haalden de volgende acht personen de finale in elk respectievelijk gedeelte van de wedstrijd:
Big-Air Senioren
Timo De Bondt
Nicolas Elshout
Wilco Mostert
Benjamin Declerq

Rail Senioren
Timo De bondt
Wouter Lemmens
Dennis Emmeraal
Reinier Optekamp

Big-Air Junioren
Reinier Cremer
Dries Lemmens
Rembert Notten
Mitch Boermans

Rail Junioren
Dries Lemmens
Vincent Renooy
Rembert Notten
Robbe Nelissen

Uiteindelijk konden sommige riders hun tricks in de finale niet meer tot een goed einde brengen. Er werd veel gevallen waardoor een nulsprong het logische resultaat werd. Wilco was n van de slachtoffers die zeer mooie dingen in de qualifiers liet zien, maar helaas tijdens de finale geen enkele sprong tot een goed einde kon brengen, zeer jammer!

Timo De Bondt won opnieuw de Big-Air en Rail en is winnaar van de tweede manche bij de senioren. Het lijkt alsof hij al vroeg op het seizoen erg goed in vorm is. Hij laat een zeer goede indruk na en dat beloofd voor het verdere verloop van het seizoen!

Dries won de finale Rail en werd tweede in de Big-Air finale wat resulteerde in de uiteindelijke overwinning van deze tweede manche bij de junioren. Alsook een dikke proficiat!

De resultaten van de twee manches werden opgeteld en uiteindelijk kwamen we uit op het volgende eindresultaat:
Senioren
1. Timo De Bondt
2. Nicolas Elshout
3. Wouter Lemmens

Junioren
1. Dries Lemmens
2. Reinier Cremer
3. Robbe Nelissen

Progressie blijkt een constante te zijn, ik verwacht dus opnieuw meer van de editie 2009. Tot dan, Skisluts.be zal er ongetwijfeld opnieuw bij zijn!

Tips!
- Skisluts.be videomontage: http://www.skisluts.be/blog/?p=867
- De officile resultaten: http://www.vssf.org/cms/images/stories/documenten/Results_FvV_08-09.xls

Cheers,
De Skisluts.be familie!

Meer Info
http://www.skisluts.beReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.