Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Met 243 km/h de piste af in Vars !
Door : mogulgertje
Datum : 02 Jan '09


Met 243 km/h de piste af in Vars !

Het FIS Wereldkampioenschap Speedski zal plaatsvinden in Vars (FRA) van 17 tot 24 januari 2009. De speedski piste in Vars is de op één na snelste piste ter wereld, met een snelheidsrecord van 243,9 km/h. Het toeval wil dat deze waanzinnige snelheid exact het persoonlijk record is van Merijn Vunderink. "Toeval of niet, het is de ultieme motivatie om een goede prestatie neer te zetten", aldus Merijn.

Opening kampioenschapsseizoen
De officiële opening op zondag 18 januari is tevens de kick-off van een jaar van kampioenschappen in Frankrijk. De wereldkampioenschappen Alpine zullen namelijk 12 dagen later van start gaan in Val d'Isère. Aan de start in Vars zullen meer dan 70 racers van 15 verschillende nationaliteiten verschijnen.

Piste Chabrières
De piste Chabrières in Vars, bekend als de steilste speedskipiste ter wereld, is 1220 meter lang, heeft een hoogteverchil van 495 meter en een maximale helling van 98 procent (gemiddeld 52,5 procent)! Met een maximale starthoogte van 2720 meter bovendien tien meter hoger dan de snelste piste ter wereld (Les Arcs).

Meer info
http://www.speedski.nl
http://www.kl.vars.com


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.