Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Katrien Aerts 9de in Park City!
Door : mogulgertje
Datum : 01 Feb '09


Katrien Aerts 9de in Park City!

Zaterdag 31 januari werd in het Amerikaanse Park City de tweede manche gehouden van de wereldbeker half pipe. Een wedstrijd in Amerika betekent veel Amerikanen en Canadezen aan de start en dus een hoog niveau. Achteraf werd er zelfs gezegd dat dit de meest hoogstaande pipe wedstrijd ooit was.
Bij de dames waren er 23 deelneemsters aan de start, onder hen ééntje uit een land zonder bergen, Katrien Aerts uit Geel. In de kwalificaties kregen ze twee runs waarvan de beste score telde. De beste 12 gingen door naar de finale waar ze opnieuw twee runs kregen.
Katrien had als doel de finale halen, al zou dat geen gemakkelijke opdracht worden. Toch slaagde Katrien nipt erin haar plaats te veroveren in de finale met een 12de plaats.
In de finale zette Katrien direct een sterke run neer. Na de eerste run stond ze zelfs op een vijfde plaats. In de tweede run kon ze haar score niet meer verbeteren en gingen er nog enkele meisjes over haar score heen. Zo eindigde ze op een 9de plaats. Een zeer mooi resultaat op dit niveau! Door deze prestatie stijgt Katien naar de 7de plaats op de wereldranglijst.

Foto’s en videobeelden
http://www.katrienaerts.beReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.