Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Dries Lemmens behaalt 2de plaats
Door : mogulgertje
Datum : 05 Feb '09


The North Face® Ski Challenge Tour editie 2009, Europa's grootste competitie voor jonge freeskiërs, ging op 31 januari in Garmisch-Partenkirchen (Duitsland) van start.
Na tussenstops in o.a. Finland, Zweden en Slovakije halen de beste deelnemers de eindstreep in het Franse skioord Val Thorens. Deze finale vindt plaats tijdens het weekend van 27-29 maart.
Voor de derde keer op rij kunnen jongeren met hun talent pronken en zo kans maken op het gegeerde sponsorcontract van The North Face. Bovendien wordt de top drie in elke categorie getrakteerd op een extra verblijf met fotoshoot en filmopnames in Val Thorens.
Van een carrièreboost gesproken!

Net als bij vorige editie namen ook dit jaar de jongeren van het Belgische Freestyle Skiteam Airborne deel aan het event. Afgelopen weekend was het funpark op de Zugspitze het strijdperk van Dries Lemmens, Robbe Nelissen en de broers Sam en Michael Greefs. Voor deze laatste twee was het hun eerste internationale wedstrijd en zij deden dan ook vooral mee om de ervaring. Dries en Robbe hadden echter de ambitie een ticket voor Val Thorens te bemachtigen.

De eerste dag van deze tweedaagse wedstrijd was voorbehouden voor freestyle skiën. Tijdens twee runs door het park moesten de deelnemers hun beste tricks op de kickers en de rails laten zien. De beste run telde mee voor het eindresultaat. Robbe kreeg de stress niet onder controle. Wat nog perfect lukte tijdens de opwarming ging de mist in tijdens de eerste run. Op de tweede kicker viel hij bij een 360. Zijn eerste 720 bij de tweede run was goed en gecontroleerd maar het ging weer mis bij de 360. Hij landde hem nog net maar draaide door en eindigde zo in 540 waardoor hij snelheid verloor . De geplande backflip werd vervangen door een unnatural 360. Met deze run stond hij op een gedeelde derde plaats in de categorie “Teens”.
Dries gooide tijdens zijn eerste doortocht twee 360’s met verschillende grabs maar viel op de derde kicker tijdens een sideflip en verloor zo een groot deel van zijn punten. De tweede keer lukte alles beter, ook de sideflip, en hij maakte zijn run af zoals voorgenomen. Dit alles leverde hem in de categorie “Kings” een teleurstellende gedeelde vijfde plaats op.

De tweede dag van het event werden de riders beoordeeld op hun freeride-talenten. Het had zes weken niet meer gesneeuwd, dus was het voor de organisatie niet eenvoudig om twee goede poederafdalingen te vinden. De twee zeer gevariëerde runs van Sam Greefs, categorie “Kids”, waren goed voor een derde plaats in deze discipline. Robbe presteerde redelijk maar kon zijn derde plaats niet vasthouden en eindigde uiteindelijk op een vierde plaats. Dries daarentegen legde een prachtig parcours af en wist zich zo naar de tweede plaats in het eindklassement te hijsen. Het leverde hem een ticket voor de finale in Val Thorens op.
Volgende afspraak voor de Airborne-Freestylers is op 28 februari en 1 maart te Chamonix.

Meer info
http://www.airborneski.beReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.