Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Katrien Aerts net naast podium US Open
Door : mogulgertje
Datum : 01 Mar '09


Katrien Aerts 5de op de US Freeski Open

Afgelopen weekend vond in Copper Mountain in Colorado de US Open voor freestyle skiŽrs plaats. Onder de deelnemers ťťn Belgische Katrien Aerts.
De voorbereiding liep nochtans niet zoals het moest. Een kleine week voor de wedstrijd had Katrien zich geblesseerd aan haar hiel. Gans de week moest er gerust worden en was deelname aan de US Open een klein beetje onzeker.
Zaterdag vond dan de half pipe competitie plaats. Met nog steeds een beetje pijn, maar Katrien besloot toch om deel te nemen. In de voormiddag waren er de halve finales. De beste negen daarvan gingen door naar de finale. Katrien kon zich als zesde plaatsen. In de finale kregen de deelneemsters drie runs, waarvan de beste score telde. In haar eerste run ging het niet helemaal zoals gewild. Maar in de tweede run ging het goed, enkel bij de laatste hit landde ze nogal hard en kreeg Katrien een enorme pijn scheut in haar hiel. De derde run heeft ze nog wel geskied, maar de pijn was te hard om haar score nog te verbeteren. Maar de score uit de tweede run bleek goed te zijn voor een mooie vijfde plaats! Een goed resultaat zeker aangezien de omstandigheden.
Vorig jaar wist Katrien ook al zeer goed te scoren op de US Open, toen werd ze vierde op het onderdeel Slopestyle. Deze discipline werd dit jaar afgelast. Door de financiŽle crisis is het blijkbaar moeilijk voor organisatoren om sponsors te vinden en daardoor moest het programma dit jaar worden ingekort.

De trip van vijf weken USA zit er nu op voor Katrien. Ze komt terug met twee mooie resultaten. Een 9de plaats op de wereldbeker in Park City en een 5de plaats op de US Open.
In BelgiŽ zal er terug even gerust moeten worden met de hiel. Midden maart gaat het dan richting Laax voor de European Open.

Meer info
http://www.katrienaerts.be
http://www.usfreeskiingopen.comReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.