Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> European Freeski Open
Door : mogulgertje
Datum : 24 Mar '09


European Freeski Open

Van 17 tot 21 maart vond de European open plaats voor Freestyle skiers in Laax. Twee disciplines stonden op het programma, de slopestyle en de half pipe.
Dit jaar stonden er drie Belgen op de deelnemerslijst: Timo De Bondt, Nicolas Elshout en Katrien Aerts.

De eerste twee dagen stonden de kwalificaties op het programma en daarna twee dagen finales. Vooral tijdens de kwalificaties was de wind nogal eens spelbreker en hier en daar moest daardoor het wedstrijdschema worden aangepast.

Voor de kwalificaties slopestyle waren er 4 heats van telkens ongeveer 20 mannen. Enkel de eerste 6 van de heat gingen door naar de halve finales.
Timo De Bondt was de eerste die van start moest gaan. Timo slaagde erin zijn geplande run neer te zetten (met flatspin5, switch 10 en zero spin op de kickers), maar miste hier en daar een beetje de afwerking. Hij eindigde 15de in zijn heat.
Nico, die tijdens de trainingsdag zijn dubbelflip perfect had neergezet, had een beetje pech. Tijdens zijn heat was de wind komen opzetten. Toch ging hij tijdens zijn run voor de dubbel, maar crashte die. Hij had zich hierbij toch een beetje pijn gedaan en startte niet meer voor zijn tweede run.
Katrien stond voor dezelfde opdracht bij de dames. Een heat van 20 meisjes en ze moest bij de eerste 6 geraken om door te gaan. In haar eerste run zette ze gewoon een veilige run neer. In de tweede run werd ze ook verrast door een windstoot en kwam te kort op de tweede kicker. Hierdoor kreeg ze een enorme pijnscheut in haar hiel waar ze al een tijdje last van heeft. Ze moest haar run stopzetten. Maar haar score van de eerste run bleek nipt genoeg te zijn voor door de gaan naar de finale.
In de finale kwamen de zes kwalificatie riders uit tegen zes geļnviteerde. Katrien kon in de finale niet veel meer doen dan in de kwalificaties. Ze eindigde uiteindelijk op de 9de plaats.

In de kwalificaties half pipe ging Timo niet van start. Nico was al wat bekomen van zijn crash in de slopestyle en begon moet goede motivatie aan de pipe. Maar het zou geen gemakkelijke opdracht worden. In zijn heat waren ze met 30 en hij moest bij de eerste 6 zien te geraken. Bovendien zat zijn heat vol grote namen (Jossi Wells, Kevin Rolland,Tucker Perkins, John Spriggs, Peter Olenick,…). Nico had niks te verliezen en moest er voor gaan. En dat deed hij ook. Op de eerste hit gooide hij een ongelooflijk hoge 900. Maar kreeg die spijtig genoeg net niet geland. Alle snelheid was weg en hij kon het vergeten.
Katrien verging het iets beter. Zij wist zich zonder problemen door de kwalificaties te werken. In de finale ging ze er ook volledig voor en zette een zeer sterke tweede run neer. Ze eindigde zo op een vijfde plaats op slechts 1.60 van het podium.

Voor Timo en Nico was dit hun eerste wedstrijd op dit niveau. Zij hebben veel ervaring opgedaan en zijn super gemotiveerd om nog verder aan hun tricks te werken. Voor Katrien was dit al haar derde European Open en zij kan tevreden terugkijken op twee top 10 plaatsen.

Meer info:
http://www.takeoffblog.com
http://www.katrienaerts.be
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.