Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> SpeedskiŽr Merijn Vunderink crasht met 200 km/h
Door : mogulgertje
Datum : 28 Apr '09


Tijdens de allerlaatste race van het speedski seizoen, de Speed Masters 25 april 2009 in Verbier-Nendaz, is speedskiŽr Merijn Vunderink zwaar ten val geraakt. Met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur schoot de rechter ski van Vunderink plotseling onder hem vandaan. Met nog 150 meter te gaan tot de finish was Vunderink bijna op topsnelheid. Vunderink schoot met een snelheid van 150 km/h over de finish en gleed totaal zo'n 900 meter door voordat hij uiteindelijk tot stilstand kwam. Voorafgaande aan de high speed crash had Vunderink zich als derde voor de finale dag van het Speed Masters evenement gekwalificeerd met een snelheid van 203 km/h.

Wind
De oorzaak van de crash is tot op dit moment niet duidelijk. Volgens Vunderink zelf zou de wind die zijwaarts blies tijdens de race hem parten hebben gespeeld, daarnaast zou opgewaaide sneeuw op de track ook een oorzaak kunnen zijn.

Verwondingen
De uiteindelijke verwondingen van de val op hoge snelheid vielen enorm mee. Vunderink kon met enkele brandwonden, blauwe plekken en een gekneusde schouder de zelfde dag het ziekenhuis in Sion verlaten. "In een fractie van een seconde klapte ik tegen de piste en direct voelde ik de hitte van de wrijving op mijn lichaam, ik kon alleen maar denken mijn backprotector, op mijn rug draaien zodat ik niet volledig verbrand! En wat was ik blij dat die goed werkte! Daarnaa duurde het een eeuwigheid totdat ik tot stilstand kwam, gelukkig ben ik onderweg niets tegengekomen!! " aldus Merijn Vunderink een paar uur na de crash.

World Cup Finals Verbier-Nendaz
De finale van de World Cup speedskiŽn op dezelfde track verliepen veel succesvoller voor Vunderink. Na twee racedagen eindigde Vunderink met een snelheid van 197 km/h op de vijfde plaats. Met deze prestatie wist hij ook in het algemeen klassement als vijfde te eindigen. De race speelde zich af op 22 en 23 april 2009 op de piste Montfort in het skigebied van Verbier-Nendaz. De huidige wereldrecordhouder Simone Origone (ITA) ging er wederom met het goud vandoor en wist zo de felbegeerde "Crystal Globe" veilig te stellen, de prijs voor de overwinning in het algemeen wereldbekerklassement.

Beelden
http://www.youtube.com/watch?v=jhwAdOhYD0M

Meer info
http://www.speedski.nl
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.