Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Belgisch Kampioenschap Freestyle ski
Door : mogulgertje
Datum : 22 Apr '09


Het Belgisch Kampioenschap bestaat uit 3 freestyle disciplines: Big Air, Slopestyle en Half Pipe en worden elk op 1 dag georganiseerd met qualificaties en finales.
Ik was hierop aanwezig om mijn titel van vorig jaar opnieuw te verdedigen en ben hier ook in geslaagd! Het is me gelukt om de drie disciplines en bijgevolg ook de allround titel op mijn naam te schrijven.
Dit was reeds enkele jaren een droom om een dergelijk resultaat neer te zetten.Vooral omdat het de eerste maal is dat eenzelfde skiŽr al het goud wegkaapt.


Dit jaar stond er een talrijker en sterker deelnemersveld aan de start dan de vorige editie. Wat het er voor mij uiteraard niet makkelijker op zou maken.
Het kampioenschap werd geopend met de meest spectaculaire discipline, namelijk Big Air. De Big air was dit jaar een jump van 22 meter lang waarop je 3 pogingen kreeg waar de 2 beste meetelden voor de score. Spektakel was dus zeker gegarandeerd! Het publiek dat talrijk aanwezig was wist dit ook zeker te appreciŽren en steunde iedere rider met veel gejuig(meer dan 500 toeschouwers vonden hun weg naar de Big Air!). De tricks die ik hierop heb uitgevoerd zijn een 720 mute grab, een dubbel side-flip en een 900 mute grab. Dit bleek voldoende om de eerste plaats te halen. Nummer 1 was dus binnen!


De volgende dag stond de Slopestyle op het programma. Het parcours bestond uit 2 rails, 3 jumps van ongeveer 15 meter lang, een spine en een quarterpipe. De condities waren ver van optimaal want er stond een sterke rugwind wat het zeer moeilijk maakte om de snelheid van de jumps in te kunnen schatten. Gelukkig was het een vrij constante wind waardoor de wedstrijd toch doorging. Al snel bleek dat er veel skiŽrs moeilijkheden hadden met de omstandigheden. Het zou er dus op aankomen om een goede run neer te zetten zonder fouten. Ik opende mijn run op de eerste rail en ging naar de eerste jump met een 540 gevolgd door een switch 540 en een 720. Vervolgens nam ik de tweede rail in lipslide en ging in volle snelheid door naar de spine waar ik volledig oversprong met een 360 die veel indruk maakte op de jury. Mijn score was dan ook genoeg om op het bovenste schavotje van het podium te staan. De 2e gouden medaille was in mijn bezit!


De volgende dag leken de weergoden ons niet goed gezind te zijn en werd de wedstrijd voor die dag verplaatst naar de volgende dag door veel wind en sterke sneeuwval. Dit leek een goede beslissing want de dag erop waren het perfecte condities voor de laatste discipline genaamd de Half Pipe. De zon scheen waardoor er een goeie zichtbaarheid was en het was toch niet te warm waardoor de sneeuw in goede staat bleef om voldoende snelheid te nemen. Aangezien de Half Pipe in principe mijn sterkste nummer was kwam die derde medaille toch al zeer dicht in de buurt. Al snel bleek dat ik als ťťn van de enigste een goede hoogte kon halen in de Half Pipe dus mijn zelfvertrouwen zat zeer goed en kwalificeerde me vlot op de eerste plaats. In de finales had ik dus een goed zicht wat de skiŽrs voor mij deden. Doordat mijn droom toch stilaan zeer dichtbij kwam begon de stress ook groter te worden! In mijn finaleruns kon ik alles iets minder proper neerzetten waardoor ik toch schrik kreeg van mijn tegenstanders die ook zeer sterk hadden geskied. Maar het afroepen van het podium bracht een zeer grote opluchting teweeg. Ik had de allerlaatste discipline ook gewonnen! Ik had voor het eerste een 3 op 3 en de overall eindzege was dus ook binnen! Voor mijzelf een zeer geslaagd BK dus!

Volgend jaar zal de opdracht enkel zwaarder worden met het stijgende niveau! Ik kijk er alvast naar uit.
Met sportieve groeten,

Nicolas ElshoutReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.