Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> De Road To Vancouver
Door : mogulgertje
Datum : 27 Sep '09


OP EUROSPORT EN EUROSPORT 2: DE ROAD TO VANCOUVER

Onder de noemer ‘Road to Vancouver’ doen Eurosport, Eurosport HD en Eurosport 2 vanaf begin oktober uitgebreid en rechtstreeks verslag van ‘s werelds grootste wintersport-evenementen. Elf disciplines in een veelbelovende aanloop naar het absolute sportieve hoogtepunt van komende winter: de Olympische Winterspelen in Vancouver.

De Road to Vancouver en de Olympische Winterspelen

Eurosport start haar Road to Vancouver op zaterdag 24 oktober met de opening van het World Cup-seizoen alpineskiën in het Oostenrijkse Sölden. De Road to Vancouver eindigt op 12 februari 2010, als in het Canadese Vancouver de 21ste editie van de Olympische Winterspelen van start gaat. Ook dit grootste wintersportevenement ter wereld (tot en met 28 februari het podium van duizenden topatleten, die in 15 winterse disciplines de strijd om de Olympische medailles aangaan) zendt Eurosport van begin tot eind live uit.

De Road to Vancouver op Eurosport en Eurosport HD

Tot en met maart 2010 zendt Eurosport alle World Cup wedstrijden van het alpineskiën, de Noordse combinatie, de biatlon, het langlaufen en het skispringen (inclusief het Vierschansentoernooi) uit. Daarnaast doet Eurosport live verslag van de Europese - en wereldkampioenschappen van zowel curling als kunstrijden (waarvan ook de exhibitions in Oberstdorf en Ingolstadt live te zien zijn) en van alle Grand Prix wedstrijden van het skispringen. Eurosports schaatsprogrammering staat nog niet vast, maar in ieder geval wordt het WK Allround uitgezonden.

De Road to Vancouver op Eurosport 2

Eurosport 2, ‘the new generation sports channel’, verzorgt vanaf 9 oktober (de dag waarop in Landgraaf de eerste World Cup snowboarden plaatsvindt) de uitgebreide verslaggeving van alle Europese World Cup wedstrijden van het freestyle skiën en het snowboarden. Van de niet-Europese World Cup wedstrijden wordt verslag gedaan in een wekelijks magazine. Eurosport 2 zendt een aantal Ticket To Ride Tour events (snowboarden) rechtstreeks uit en highlights van de gehele Ticket To Ride Tour komen voorbij in een speciaal hoogtepuntenprogramma. Ook de Winter Dew Tour, met snowboarden en freestyle skiën (beide slopestyle en superpipe), wordt live uitgezonden. En tot slot komen alle acht World Cup wedstrijden van het rodelen live aan bod. Het merendeel is te zien op Eurosport 2 en de rest op het reguliere Eurosport.

Wintersports Weekend Magazine en Freeride Spirit

Vanaf 28 november zendt Eurosport elke zaterdag- en zondagavond ‘Wintersports Weekend Magazine’ uit. In dit magazine komen het laatste nieuws op wintersportgebied, interviews met de kampioenen en een complete terugblik op de wedstrijden van die dag aan bod. Verder zendt Eurosport elke dinsdagavond (om 23:00 uur) ‘Freeride Spirit’ uit. Dit nieuwe magazine volgt vier ambitieuze snowboarders op de voet in hun jacht op wereldfaam.Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.