Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Lawineongeval preventie met uw iPhone
Door : mogulgertje
Datum : 27 Dec '09


Lawineongeval preventie met uw iPhone

Nadat de Zwitserse outdoor fabrikant Mammut reeds een iPhone app had uitgebracht, brengt nu ook het Zwitserse SLF een app uit.
Beide apps hebben het doel om een bergsporter een extra hulpmiddel aan te bieden om de veiligheid te verhogen.

De Mammut app zorgt voor volgende tools en info.
Kompas (Om de expositie van de helling te weten te komen), Clinometer (Om de hellingsgraad te vinden), een Hoogtemeter en gemakkelijke toegang naar de verschillende lawineberichten.
Daarnaast is er nog info over lawines en materiaal.

De White Risk app
Met deze gratis app heb je toegang naar de laatste lawineberichten van de SLF met bijhorende lawinegevaar- en sneeuwkaarten. Je kan de info zelfs bewaren zodat je het bericht ook kan raadplegen zonder mobiele ontvangst.
Daarnaast kan je via een jaarlijks abonnement (16 CHF) gebruik maken van de info die wordt bekomen van 160 weerstations verspreid over Zwitserland. Met de hulp van GPS kan je dan de waardes raadplegen van de stations in uw buurt en kan je info vinden over het verloop van de sneeuwhoogtes, windsnelheid en windrichting gedurende de voorbije dagen.
Er zit ook een Analyser op. Hiermee kan je dan bovenstaande info gebruiken om een meer lokaal beeld te krijgen van de lawinegevaren. Deze analyser is gebaseerd op de klassieke 3x3 filter van Werner Munter.
Met de feedback optie kan je dan het SLF informeren over de waarnemingen die je zelf doet tijdens uw tocht. Het zorgt voor een communicatie tussen het SLF en de wintersporter. Hiermee kan de SLF ongetwijfeld haar kwaliteit van berichtgeving nog verbeteren.
Met de Inclinometer kan je de hellingsgraad meten
Met de Reduktionsmethode kan je dan met alle info die je bekomen hebt uit lawinebericht, hellingsgraad, expositie omzetten in een GO of NOT GO

Meer info
http://www.mammut.ch
http://www.slf.ch
http://www.whiterisk.chReacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.