Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Freeride Maps
Door : mogulgertje
Datum : 11 Jan '10
De beste afdalingen in de freeride hot spots. The Freerides Maps stelt de kennis van locale freeriders ter beschikking aan een breed publiek. Deze info kan je dan terugvinden op een topografische kaart op schaal 1/25.000

Alle beskibare hellingen, drops en couloirs zijn gemarkeerd met verschillende kleuren voor drie moeilijkheidsclassificaties. Blauw voor technisch gemakkelijk terrein, geel voor geavanceerd tot zeer geavanceerde terrein en het rood uiterst moeilijk terrein dat voor de pros's is gereserveerd.
Een korte hike wordt aangeduid met rode lijnen.

De freeride kaarten zijn gebaseerd op kaarten van het Zwitserse Bureau van Topografie (1:25,000) en de info van de freeridesectoren werd toegevoegd door berggidsen.

Deze kaarten zijn een belangrijk veiligheidshulpmiddel en bevatten al essentiële informatie over het terrein. Tijdens het plannen thuis alsook tijdens het freeriden zelf kan je de kaarten inzetten om uw veilige weg naar beneden te vinden. Ze zijn gedrukt op een water en scheur bestand folie.
Aan de achterkant bevatten de kaarten alle relevante planning, veiligheid en reddingsinformatie.

De kaarten voor Engelberg, Verbier, Andermatt, Disentis, Samnaun/Ischgl, Lenzerheide, Davos Noorden, Davos Zuiden, Val d'Anniviers, Zermatt, Lötschental, St. Moritz en Arlberg zijn reeds beschikbaar.
Lötschental, Lech/Zürs, Zillertal, Kaprun, Ötztal, Pitztal, Kitzbühel, Montafon zijn in voorbereiding

Momenteel loopt er op hun website een wedstrijd met allerlei prachtige prijzen ter waarde van 8.000€. 8 Weken na mekaar kan je er dagelijks verschillende producten winnen zoals een Pieps DSP Lawine bieper, Diamir Freeride+ binding, Black Diamond Avalung-Backpacks en een Kilowatt ski of zelfs een freeride week hotel + liftpas) in één van de beste freeride gebieden van de Alpen.

Meer info
http://www.freeride-map.com
info@freeride-map.com
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.