Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Eerste top 10 klassering in WC Speedski voor Vunderink
Door : mogulgertje
Datum : 10 Mar '10


Eerste top 10 klassering in FIS World Cup voor speedskiŽr Vunderink

Speedskier Merijn Vunderink is als tiende geŽindigd tijdens de derde FIS Speedski World Cup in Sun Peaks, Canada van 4 tot 7 maart 2010. In een sterk international deelnemersveldwist Vunderink beslag te leggen op de 10de plaats, met een snelheid van 162,03 km/h. In de andere World Cup gehouden op dezelfde piste werd de snelste skiŽr van de Benelux 12de. "Wat een enorme rush is deze track; vliegen op deze enorme snelheden is niet iets wat we elke dag doen!" aldus Vunderink.

Sun Peaks Resort, B.C. in Canada
Sinds acht jaar doet de Speedski World Cup Tour Sun Peaks in British Columbia aan. En omdat Sun Peaks de enige race is in Noord Amerika dit jaar, worden en er twee officiŽle World Cup races gehouden. Racers uit 9 verschillende landen deden mee aan het evenement dit jaar. De Headwall speedski piste, is een zeer steile en uitdagende race track met een gemiddelde helling van 55 procent. De Headwalls Speed Track bestaat bovendien uit een aantal transities of "rollers" die er voor zorgen dat racers "airborne" geraken gedurende hun gecontroleerde vrije val afdaling. Een waar spektakel voor de toeschouwers zoals blijkt uit het volgende filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=yyW8aVOp28E .

Merijn Vunderink is de enige Nederlandse deelnemer in de international speedski tour. Sinds 2007/2008 maakt hij officieel deel uit van de nationale selectie van de Nederlandse Ski Vereniging. Met een persoonlijk record van 243,9 km/h kan hij zich meten met de snelste skiŽrs ter wereld.

Meer info
http://www.speedski.nl


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.