Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Speedskier Vunderink 9de in finale World Cup Verbier
Door : mogulgertje
Datum : 26 Apr '10


SpeedskiŽr Merijn Vunderink heeft de 9de plaats tijdens de FIS Speedski World Cup finale in Verbier te Zwitserland weten te behalen. De laatste ronde van de speedski tour werd gehouden onder zeer goede omstandigheden met zonnig weer en op een perfect geprepareerde piste. Vunderink sloot zijn seizoen af met een snelheid van 189,57 km/h. "Ben erg blij met dit top tien resultaat. Bovendien behoor ik nog steeds tot de tien snelste skiŽrs ter wereld na het 2010 wereldbekerklassement."

Speedski World Cup Finale Verbier
De speedski race in Verbier werd gehouden op de Montfort gletsjer in Verbier/Nendaz. Het hoogste punt van de Montfort is 3330 meter en daarmee is de speedski piste verreweg de hoogste ter wereld. Sinds de start van het speedskiŽn in Verbier in 2004, is het resort traditioneel de afsluiting van het speedski seizoen.

Algemeen klassement
De Italiaan Simone Origone won de race en daarmee ook het wereldbekerklassement. De huidige wereldrecordhouder met 251 km/h, bewees opnieuw zijn klasse en ging er met de crystal globe vandoor. Merijn finishte tiende overall en bevestigde zijn plek tussen de tien beste speedskiŽrs in de wereld.

Meer info
http://www.speedski.nl


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.