Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Salomon PowFinder
Door : mogulgertje
Datum : 25 Nov '10


Poedergarantie op je iPhone

Den Haag/Annecy – Op maandag 22 november is de Salomon PowFinder gelanceerd, de eerste applicatie op de iPhone die poedersneeuw garandeert. Voor de ontwikkelaar van de applicatie, het Nederlandse wePowder, betekent dit direct de internationale uitrol van de succesvolle website naar maar liefst tien Europese landen.

Van gids naar applicatie

Wat twee jaar geleden begon met een nieuwe gids en website voor freeriders is in de internationale scene niet onopgemerkt gebleven. De weerberichten van MeteoMorris (die je naar de beste sneeuwcondities in de Alpen leiden), gecombineerd met de bekende en minder bekende resorts uit de wePowder guide waren voor Salomon reden om opdracht te geven tot het maken van de eerste echte applicatie voor freeriders: de Salomon PowFinder.

Poeder rijden en nieuwe gebieden ontdekken

Door de specifieke ‘powder-alerts’ van MeteoMorris weet je precies waar je moet zijn in de Alpen en wanneer je daar moet zijn om de beste sneeuw van het seizoen te scoren. De applicatie is volledig ‘location based’, zodat je direct de voor jou relevante informatie tot je beschikking hebt. Welke resorts zijn er in de buurt en welke andere freeriders zijn er in de omgeving? Doordat de leden van de internationale wePowder community direct de condities kunnen delen is dit in potentie de meest accurate sneeuwapplicatie van het moment. Hoeveel sneeuw is er gevallen? Hoe lang geleden is dat geweest? Uiteraard speelt safety bij het freeriden een grote rol en dus kan je met een druk op de knop het actuele lawinebericht bekijken.

Internationale launch wePowder

De PowFinder applicatie is gelanceerd in het Duits, Frans, Engels en Nederlands. Hierbij hoef je geen Frans te spreken om de updates van de Franse gebruikers te begrijpen, aangezien de ‘local reports’, direct in je eigen taal beschikbaar zijn. De website wePowder.com is vandaag gelanceerd in tien landen (Frankrijk, Duitsland, Engeland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Italië, Nederland, België en Luxemburg) worden gelanceerd. De huidige wePowder website (wePowder.nl) zal gewoon blijven bestaan.

Meer info
http://www.wepowder.com
http://www.salomon.com


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.