Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Metal battle
Door : mogulgertje
Datum : 16 Feb '05


Metal Battle in Snowvalley op 18 februari

Op vrijdag 18 februari vindt in Snowvalley te Peer de allereerste editie van de Metal Battle plaats, zeg maar de opvolger van de AirFever wedstrijden die de voorbije drie jaar in de Limburgse sneeuwtempel plaats vonden.

De AirFever-competitie kon in 2004 echter op steeds minder succes rekenen waardoor "homeriders" zoals Pieter Simons en Rob(ke) Cornelissen de handen in elkaar sloegen en besloten de snowboardcompetities in Snowvalley een nieuwe prikkel te geven. Pieter en Robke behoren tot de Belgische snowboard top.

Eigenhandig bouwden ze een volledig nieuw park met nieuwe rails (down box, down rail, kink box, daredevil box,...) en een Big Air met een table van maar liefst 12,5 meter! Omdat je voor zo'n lange table flink wat snelheid moet hebben, bouwden Pieter en Robke bovenaan de freestylepiste een toren van 4 meter hoog om lekker hard te kunnen vlammen. Er zal op 18 februari met andere woorden vetter dan ooit worden gesprongen in Snowvalley! Nieuw aan de Metal Battle is ook dat er geen jury meer is maar dat de riders zelf punten geven aan hun collega's en buddy's.

METAL BATTLE
Wanneer : vrijdag 18 februari 2005
Locatie: Snowvalley te Peer
Inschrijvingen : vanaf 19 uur
Warming up riders : 20 uur
Competitie : 21 tot 23 uur
Bekendmaking winnaars : 24 uur
Organisatie: Robke en Pieter
http://www.snowboarders.be

Metal Battle
Reacties:
mogulgertje  24 Feb '05, 22:36
 
Ik heb zelf de boxen uitgeprobeerd...
Ferm werk!!!
Robke, Pieter doe zo verder !!!
mogulgertje  21 Feb '05, 12:14
 
Vrijdag vond in Snowvalley te Peer de allereerste editie van de Metal Battle plaats. Twee Belgische pro riders (Pieter Simons en Rob Cornelissen) hebben daar eigenhanding het freestyle park uitdagend verbouwd : ze bouwden er nieuwe rails (down box, down rail, kink box, daredevil box,...) en een Big Air met een table van maar liefst 12,5 meter! Omdat je voor zo'n lange table flink wat snelheid moet hebben, bouwden ze bovenaan de freestylepiste een toren van 4 meter hoog om sneller naar beneden te kunnen vlammen. Dat de formule werkt, bewees het grote aantal deelnemers, net geen 100 man, 99 om precies te zijn.

De Metal Battle bestond uit 2 verschillende onderdelen : enerzijds de Big Air competitie en anderzijds het battelen op de rails.
Bij Big Air is het de bedoeling dat de deelnemer een zo spectaculair mogelijke sprong maakt. Bij de beoordeling wordt er rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad, de technische uitvoering, de hoogte en niet onbelangrijk de stijl waarmee de sprong werd uitgevoerd.

Pieter Simons en Rob Cornelissen behoren beiden tot de Belgische snowboard top: Rob is Belgisch Kampioen Big Air 2004 en Internationale Teamrider van Apocalypse Snowboards. Pieter was derde op het Belgisch Kampioenschap Big Air 2004 en traint o.a. het Belgische freestyle team. Riders uit dit team, zijn de laatste jaren steeds meer in de top 10 en top 5 van belangrijke internationale wedstrijden terug te vinden is.


Uitslagen : Big Air

Dames
1 Carolien Morren
2 Christien Morren
3 Evie Gielen

Ski
1 Nicolas Elshout
2 Niki Lenaerts
3 Timo De Bondt

Senioren
1 Rob Cornelissen
2 Joeri Urbanjia
3 Bart Vanharen


Junioren
1 Anthony Smits
2 Seppe Smits
3 Christophe Reynders


Uitslagen : Beste Metal Battle Rider

Junioren
1 Wouter Delange
2 Kevin Bronckaerts
3 Robin De Pauw

Senioren
1 Kevin Verhamme
2 Bart Geerts
3 Roy Lansbergen (NL)

Dames
1 Dany
2 Sarah Delange
3 Christien Morren

Ski
1 Nicolas Elshout
2 Timo De Bondt
3 Federico


Overige uitslagen

Beste Crash : Roy Lansbergen (NL)

Beste Flex master (beste bent board op rail) : Kris Verken

Style King : Wouter Delange

Dare Devil : Roy Lansbergen (NL)

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.