Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Christophe Reynders schittert op jeugd Olympische Spelen
Door : mogulgertje
Datum : 03 Mar '05


Christophe Reynders schittert
in halfpipe en boardercross
op Jeugd Olympische Spelen


Christophe Reynders heeft voor een knalprestatie gezorgd op de Olympische Winterspelen voor de jeugd in het Zwitserse Monthey. De 15-jarige Belg dwong zijn selectie voor de jeugdspelen af door 13de te eindigen op het officieuze wereld kampioenschap in Topolino. Ook nu deed hij het uitstekend: in de halfpipe eindigde hij als 20ste en in de boardercross ging hij als 23ste over de meet, en dat op 52 deelnemers. Voor hem eindigden enkel riders uit echte snowboardlanden zoals Frankrijk, Oostenrijk en Finland.

Deze jeugdspelen hebben Christophe niet alleen fantastische herinneringen bijgebracht, maar ook een pak nuttige ervaring voor de toekomst. Nu moet hij echter terug achter de boeken kruipen en de gemiste schooltijd trachten in te halen. Ondertussen droomt hij natuurlijk wel verder van een pro-carrière als snowboarder en wie weet zien we hem wel in 2010 op de échte Olympische Spelen!

Christophe snowboard al ongeveer vier jaar en is sinds twee jaar actief op de Vlaamse indoorbanen waar hij sinds vorig jaar opgenomen is in het Freestyle Team van Snowboardclub Snowvalley. Hij traint nu drie keer per week onder leiding van Rob Cornelissen (Belgisch Kampioen Big Air 2004 en Internationale Teamrider van Apocalypse Snowboards) en Pieter Simons (derde op het Belgisch Kampioenschap Big Air 2004). De jonge talentvolle Christophe behaalde reeds knappe resultaten in de Freestyle Cup van Vlaanderen (3de plaats 2003/2004, 1ste plaats 2004/2005), Air Fever (1ste plaats), Belgisch Kampioenschap Snowboarden (6de plaats Big Air) en in Topolino (Boardercross 24ste plaats -Half Pipe 13de plaats).

Op de Olympische Winter Spelen zijn in het snowboard voorlopig enkel Half Pipe en Boardercross officiële disciplines. Aan het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival Monthey 2005 namen ongeveer 1200 athleten en officiële begeleiders deel. Dit Europees sporttreffen was dit jaar aan haar 7de editie toe en sinds 1993 is dit festival om de twee jaar hét rendez-vous voor de beste jonge talenten in de wintersporten.

De SNOWboarders Foundation ijvert voor een effectieve jeugdwerking waardoor jong sporttalent voldoende mogelijkheden krijgt om zich op de sneeuwpistes te begeven en om door te stromen tot het selectieve wereldje van de professionals.
De energie die de afgelopen jaren in jeugdwerking werd gestopt begint nu zijn vruchten af te werpen. Getuige daarvan zijn het stijgend aantal jongeren in de snowboardclubs, georganiseerde en kwalitatieve trainingen, een apart Belgisch Kampioenschap Junioren en deelname aan internationale wedstrijden zoals Topolino, het officieuze wereldkampioenschap snowboarden, waar een aantal van de Belgische jongeren zeer goed scoorden.

De SNOW Boarders Foundation is de snowboardcommissie van de Vlaamse Ski en Snowboard Federatie (VSSF) en is nationaal erkend door de BSF en BLOSO en heeft internationaal banden via het FIS en het BOIC. Ze ijvert voor de professionalisering bij het organiseren van events en wedstrijden, de opleiding van begeleiders, trainers en docenten. Bovendien streven ze een degelijke uitbouw van pistes, clubs, teams en jeugdwerking na. Dit alles zonder te raken aan het rebelse en speelse karakter van de snowboarders scène waar originaliteit, vernieuwing, respect en vrijheid sleutelwoorden zijn om te beantwoorden aan een jong publiek dat zich vrij en ongeremd wil bewegen en uitdrukken.

http://www.snowboarders.be
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.