Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Koelkast Kids Cup
Door : mogulgertje
Datum : 23 Sep '05


OAKLEY KOELKAST KIDS CUP 2005
1 oktober SnowWorld Zoetermeer

1 oktober 2005. Oakley Koelkast Kids Cup groeit uit tot dé snowboardwedstrijd voor jong snowboardtalent. Meer dan vijftig snowboarders en een spectaculaire wedstrijd verwacht tijdens de tweede editie op 1 oktober in SnowWorld Zoetermeer.

Snowboarders tussen de 7 en 17 jaar kunnen zich tijdens de Oakley Koelkast Kids Cup in de spotlights van sponsors en pers rijden. De winnaar van vorig jaar, Jules Zuidwijk, heeft inmiddels meerdere internationale wedstrijden gewonnen. Dimi de Jong, winnaar bij de amateurs en slechts 10 (!) jaar oud, sleepte meteen een sponsorcontract binnen.

Achtergrond
Nederland heeft van Europa de grootste dichtheid aan indoor snowboardbanen, bijgenaamd ‘koelkasten’. Dat feit heeft geleid tot een nieuwe generatie jonge Nederlandse freestyle snowboarders die op internationaal niveau presteert. Een goed voorbeeld daarvan is Joy Geenen die onlangs junior wereldkampioen Big Air werd. De Koelkast Kids Cup is in het leven geroepen om deze groep snowboarders een wedstrijdplatform te bieden.


Meest spectaculaire wedstrijddiscipline snowboarden
De Oakley Koelkast Kids Cup is een slopestyle wedstrijd. Slopestyle is dé wedstrijddiscipline binnen het snowboarden van dit moment. Op een spectaculair parcours worden verschillende obstakels zoals kickers, rails en boxen geplaatst. Boarders bepalen zelf wat ze daarmee doen en proberen een zo spectaculair mogelijke run te maken om de jury de imponeren.

De wedstrijd bestaat uit één ronde van één uur, waaraan ruwweg zestig rijders tegelijkertijd deelnemen. De deelnemende snowboarders mogen zoveel afdalingen maken als ze willen. Dit levert een enorm visueel spektakel op.

Er wordt gestreden in de klassen: beste jongen 7 t/m 13, beste jongen 13 t/m 17, beste meisje en beste amateur. De beste jongen in de groep 13 t/m 17 mag zich ‘Stylemaster 2005’ noemen. Inschrijvingen zijn ter plekke op zaterdag 1 oktober in SnowWorld Zoetermeer om 13.00 uur.


Snowboard Testdagen
De Oakley Koelkast Kids Cup is een onderdeel van de Snowboard Testdagen georganiseerd door RELOAD magazine en SnowWorld. De testdagen worden gehouden op 24 september in SnowWorld Landgraaf en op 1 en 2 oktober in SnowWorld Zoetermeer. Tijdens deze dagen krijgen consumenten de kans om op de banen van SnowWorld de nieuwste boards te testen, van vrijwel alle toonaangevende merken. Op 24 september wordt in SnowWorld Landgraaf het Jägermeister Open Nederlands Kampioenschap Slopestyle gehouden.

http://www.snowboardtestdagen.nl

Koelkast Kids Cup
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.