Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Support Marc Herremans!
Door : mogulgertje
Datum : 14 Oct '05Support Marc!

Open brief van sportvrienden van Marc Herremans.

Marc Herremans is zijn invaliditeitsuitkering kwijt. Marc Herremans moet 15.000 euro terugbetalen aan het RIZIV.
Dit zijn het soort krantentitels die een mens 's ochtends bij de koffie naar adem doen happen.

Wij, sporters en vrienden van Marc, willen met deze open brief laten weten dat we het volledig oneens zijn met de beslissing van het RIZIV om Marc's uitkering af te nemen en hem aan te pakken als een gewiekste fraudeur.
Dat is meer dan onrechtvaardig, want Marc is precies het tegenovergestelde van een ordinaire poenpakker.

Marc is ook niet zomaar een triatleet die finishte in de Iron Man. Marc is een voorbeeld voor de andersvaliden en een bron van inspiratie voor iedereen die ooit in zijn leven een zware tegenslagen te verwerken kreeg. Marc is er altijd voor iedereen. Marc helpt iedereen waar en wanneer hij kan. Insiders weten verdomd goed dat hij volledig belangeloos uren, dagen en nachten gewerkt heeft (en nog werkt) om zijn vzw “To Walk Again” van de grond te krijgen.
Met enorm succes trouwens, getuige daarvan het Sporta-To Walk Again Centrum waar, volledig gratis en onder deskundige begeleiding, informatie wordt verstrekt en wekelijks 25 uur sport wordt aangeboden aan rolstoelgebruikers. Dank zij de fondsen die verzameld werden door Marc werd in dat centrum een fitness-ruimte ingericht, volledig aangepast aan deze rolstoelgebruikers. Dit is zonder meer uniek in België (meer info www.towalkagain.org). Insiders weten ook dat iedere eurocent die Marc hiervoor bijeenbracht, integraal gegaan is naar de werking van het centrum. Buiten dit alles zorgt Marc ook nog eens voor fondsen om een schitterend medisch project aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) onder leiding van professor Balériaux te bekostigen.

Kan het RIZIV misschien even berekenen welk veelvoud van 15000 euro Marc terug geeft aan de maatschappij door zijn niet aflatende inzet?

Wij sporters willen laten zien dat ook wij een blok kunnen en willen vormen. In de eerste plaats om Marc een hart onder riem te steken, maar ook om de administratie van het RIZIV, de politici en de nodige instanties aan te manen om de ongelijkheid tussen validen en andersvaliden een halt toe te roepen. Voor pensioengerechtigden bestaan er regelingen, zodat “actief” kunnen blijven zonder hun pensioen te verliezen. Terecht. Wij pleiten voor gelijkaardige regelingen voor andersvaliden. Niet alleen om hen de kans te geven een centje bij te verdienen, maar vooral om hen de mogelijkheid te bieden om zich te ontplooien, om iets van hun leven te maken.

Een fenomeen als Marc moeten wij koesteren, waarderen en bovenal respecteren. Alle topsporters weten dat hulp van sponsors nodig is om te kunnen doen waar we goed in zijn. Ook Marc heeft recht op die sponsoring. Hem daarvoor financieel straffen door z'n uitkering af te nemen is duidelijk een fout signaal geven!

Van topsporters wordt toch verwacht dat ze de kleuren van ons landje te verdedigen. We doen dit graag, maar geef dan ook iedereen het respect dat hij of zij verdient.

Teken vandaag nog de petitie !!! http://www.xplor.be !!!

Websites:

Steun Marc Herremans


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.