Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> VSSF Snickers Freestyle Cup
Door : mogulgertje
Datum : 30 Nov '05


De SNOWboarders Foundation organiseert


De Snickers Freestyle Cup 2005

Aanstaande zaterdag, 3 december, vindt in Snowvalley Peer de finale plaats van het officiële Vlaams indoor kampioenschap snowboarden en freestyle skiën: “de Snickers Freestyle Cup 2005”. Dit wedstrijdcircuit bestaat uit drie manches, verspreid over de Vlaamse indoorbanen met kunstsneeuw. Op deze finale dag is alles nog mogelijk! De eind-ranking wordt immers bepaald op basis van de twee beste resultaten, verspreid over drie manches.

De Snowboardafdeling van de Vlaamse Ski en Snowboard Federatie (VSSF), beter bekend als “De SNOWboarders Foundation”, belooft het publiek een gezellige namiddag, boordevol actie, emotie en spektakel. De kwalificaties bestaan uit een 30minuten durende jam sessie waarin de riders zich moeten bewijzen door het demonstreren van verschillende tricks op rails en big air. In de finale wordt het wedstrijdsysteem van de Fédération Internationale de Ski (FIS) gehanteerd: elke finalist krijgt drie pogingen op de rail en drie op de big air. Van de eerste twee pogingen telt de beste, de derde poging telt altijd. Spanning gegarandeerd!

Snowboarden en Freestyle skiën ontstonden als creatieve varianten op de traditionele wintersporten. Ondanks het feit dat België geen wintersportland is, schuilt er heel wat talent in de Vlaamse jeugd. Zo nam de titelverdediger bij de junioren, Christophe Reynders, reeds deel aan het “European Youth Olympic Winterfestival” en de FIS World Cup Big Air in Rotterdam. Daarnaast komen ook Pieter Simons en Christine Morren hun Vlaamse snowboard titel verdedigen. Bij de freestyle skiërs is het uitkijken naar het duel tussen regerend Vlaams Kampioen Tim De Bondt en de winnaar van de Snickers Belgian Open 05, Nicolas Elshout. Zaterdag zullen ook het voltallig Belgisch Junior Team én een delegatie Nederlandse boarders aan de start verschijnen.

SNICKERS FREESTYLE CUP VAN VLAANDEREN 2005

Finales: zaterdag 3 december 2005
Locatie: Snowvalley te Peer
Organisatie: SNOWboarders Foundation (VSSF)
Timing:
14u30 – 15u30: inschrijving & opwarming
15u45: start kwalificaties
16u30: start finals
18u: prijsuitreiking

Een gedetailleerde planning en het wedstrijdreglement vindt u op www.vssf.org.
Kandidaat-deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven via snowboard@vssf.orghttp://www.vssf.org

Snickers Freestyle Cup
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.