Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> SB Jam
Door : mogulgertje
Datum : 08 Jan '06


Smits broers overtuigen in Davos

In het Zwitserse Davos wordt de overgang van oud naar nieuw al een aantal jaar op erg originele wijze gevierd: pro snowboarder Dani Costandaché is er de trotse gastheer van de “Davos SB-Jam”. Deze snowboard slopestyle competitie maakt deel uit van de Ticket To Ride Tour (TTR), het wedstrijddcircuit van de World Snowboard Federation. Voor wie deze competitie niet kent, zegt de slogan misschien genoeg: “Go Big or Go Home!”

Het snowpark bestond uit een quasi perfecte half pipe met een schans van 12m om in te droppen. Links van de pipe lag er naast een serie boxen en rails een kicker line (14m en 18m) die onderaan het parcours werd afgesloten met een spine. Bij de grote jongens ging de Fransman Mathieu Crepel met de 5.000$ prijzenpot naar huis. Maar, wat het VRT journaal gisteren NIET liet zien, was de deelname van 7 Belgische Jongeren in de juniorencategorie.

Het Belgisch Junior Team van de VSSF, dat wekelijks traint in Snowvalley Peer, nam voor het eerst deel aan een TTR wedstrijd. Jammer genoeg kon er door slechte weersomstandigheden de eerste dag niet getraind worden. Bij de warming up de dag van de wedstrijd deden alle kandidaten het rustig aan. Siberische temperaturen zorgden immers voor een steenharde ondergrond. Pas bij het startsignaal van de 2u durende jam session werden alle remmen losgegooid. Yannick Sleeckx toonde de weg door als eerste de 20m kicker te checken. Eerst straight, later in underflip 5. Seppe Smits en Christophe Reynders volgende zijn voorbeeld met respectievelijk backside en frontside 5. Anthony Smits koos voor de iets kleinere kicker maar wist zijn backside 7 corck wél perfect neer te zetten. Slim bekeken, want ook bij TTR wedstrijden zijn de landingen doorslaggevend in de eindscore. Wouter De Lange, Kevin Bronckaers en Robin De Pauw kozen voor de rails en de boxen. Uiteindelijk zou het de beste run zijn die de eindranking bepaalde. De riders mochten zelf beslissen of ze kozen voor pipe, kickers of rails.

De Belgische deelname ging niet onopgemerkt voorbij. De broertjes Smits uit Westmalle (14 en 15jaar) lieten de beste Belgische resultaten noteren met elk een 5de plaats in hun leeftijdscategorie. Vorig jaar wisten ze te overtuigen in de Nokia Snowpark Tour in Oostenrijk, gaan ze dit jaar nog een stapje verder? Het zou best kunnen! Momenteel wordt er getraind in Les 2 Alpes. Vandaar gaat het naar Livigno voor het World Rookie Fest en nauwelijks één week later staan ze aan de start van hun grote droom: de Burton European Open in Laax. Snowboarders uit de “lowlands” met internationale klasse, het kan!

http://www.sb-jam.com

SB Jam
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.