Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> World Rookie Fest Livigno
Door : mogulgertje
Datum : 16 Jan '06


World Rookie Fest, Livigno

Wouter De Lange en Yannick Sleeckx zorgen voor verrassing van formaat op World Rookie Fest Snowboarden in Livigno

Van 6 tot 9 januari vond in het Italiaanse Livigno het World Rookie Fest (WRF) plaats. Het WRF is een onderdeel van de Ticket to Ride Tour, een organisatie van de World Snowboard Foundation (WSF). De winnaar werd beloond met een ticket voor The Artic Challenge, het hoogtepunt van de TTR.

Het deelnemersveld bestond uit de beste riders uit Noorwegen, Finland, USA en Zwitserland (waaronder de winnaar van het Jeugd Olympisch Winter Festival Christian Häller). Maar ook Nederland en België waren vertegenwoordigd.
Het Belgisch Junior Team trok tijdens de kerstperiode naar het Franse Les 2 Alpes om zich voor te bereiden op hun strijd met de absolute wereldtop in de discipline slopestyle. Slopestyle houdt in dat de deelnemers een parcours afleggen bestaande uit rails (ijzeren staven waarover slides worden uitgevoerd) en jumps. Het traject van Livigno was uitmuntend: een autowrak om over het dak te sliden, gevolgd door een straight rail van 7m ofl een rainbow. Daarna volgde de eerste kickerlijn met de keuze tussen 10m, 18m of 24m en een tweede schans met keuze tussen 12m of 18m. Het parcours werd afgesloten met een ietwat rare S-rail.

Aan de start 6 jonge Belgen: Wouter De Lange, Yannick Sleeckx, Seppe & Anthony Smits, Kevin Bronckaers en Christophe Reynders. De trainingen verliepen gelukkig zonder noemenswaardige ongevallen. Het snowpark werd zowat om de 2u opnieuw bijgewerkt! We noteerden vooral de eeuwig mooie undeflips van Wouter en Yannick over 24m, de uiterst stijlvolle 540’s van Kevin en Seppe en de cab en switch back 7’s van Anthony en Christophe! Van de 37 deelnemers uit 11 verschillende landen gingen de beste 16 juniors naar de finale. Vier Belgen plaatsten zich bij de gelukkigen! Uiteindelijk werd Yannick Sleeckx 8ste en Wouter De Lange 6de. Het Belgisch Team werd tweede in de team ranking!

http://www.snowboardleague.com

WRF 2006

Wouter De Lange @t WRF 2006
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.