Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Burton european Open Laax
Door : mogulgertje
Datum : 18 Jan '06


Anthony Smits en Stephanie Reynders in finale Burton European Open
Laax – Zwitserland
13 – 16 januari

De Burton European Open in Laax (Zwitserland) staat in het snowboardmilieu reeds een vijftal jaren gekend als één van dé topwedstrijden in Europa. Bij de junioren werden 60 riders geselecteerd uit 15 verschillende landen. De juniors werden opgedeeld in twee categorieën: 10j tot 13j en 14j tot 16j. Het slopestyle parcours bestond uit een spine met 2 schansen, gevolgd door drie jumps met telkens de keuze tussen matige (10m) en grote afstand (20m). Het parcours werd afgesloten met een gigantische wall.

Vier Belgen namen deel. Stephanie Reynders trad aan in de categorie min 13j bij de dames. Yannick Sleeckx en Seppe & Anthony Smits streden in de categorie + 13j bij de heren. De vriestemperaturen en ijzige wind zorgden ervoor dat het parcours er steenhard bij lag. Gedurende de training lieten de favorieten dan ook niet in hun kaarten kijken. De strijd brak pas los bij de kwalificaties waar vooral de Noren, Zwitsers en Amerikanen toonden over veel klasse te beschikken. Maar, de Belgische deelnemers bewezen dat er ook in de “lowlands” een stevig potje gesnowboard wordt! Seppe plaatste zich als vierde voor de halve finales, Yannick als zesde en Anthony als 14de!
Stephanie was als enige meisje in haar leeftijdscategorie zeker van winst. Maar, haar motivatie om zich te tonen was zo groot dat ze slechts één deelneemster uit de oudste leeftijdscategorie voor moest laten gaan! Bij de jongens steeg de spanning in de halve finale naar een absolute top! Yannick en Seppe konden hun perfecte runs van de kwalificaties helaas niet herhalen en werden respectievelijk 17de en 11de. Anthony hield het hoofd koel en sleepte in laatste instantie een finale plaats uit de brand. Een Belg bij de beste 8 op de Burton European Open! In de finale zette hij alles op alles en klom hij nog twee plaatsen in de overall ranking. Anthony Smits, 6de op de junior slopestyle van de Burton European Open, en zo staat België op een paar maand tijd op de internationale snowboardkaart!

http://www.burtoneuropeanopen.com
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.