Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> World Cup Big Air Winterberg
Door : mogulgertje
Datum : 30 Jan '06


Christophe Reynders op podium in Winterberg!


Het Big Air World Cup circuit van de FIS hield gisteren halt in het Duitse Winterberg. Met Christophe Reynders (16j, Houthalen) en Philippe Declercq (18j, Kortrijk) verschenen er twee jonge Belgen aan de start. Eerder dit seizoen namen ze deel aan de World Cup Manches in Rotterdam en Klagenfurth en doken daarmee de Top-100 van de wereld binnen. Bijgestaan door VSSF-coach Jerom Pannier gingen ze gisteren op zoek naar meer…

De manche in Winterberg was een “night-event”. Iets waar de Belgen niet bijzonder veel ervaring mee hebben. Gelukkig kon er vrijdagavond getraind worden op de ietwat ijzige schans met een lengte van 16m. Zaterdag startte de wedstrijd om 12u ’s middags. De deelnemers kregen zoals gebruikelijk bij FIS wedstrijden twee sprongen om zich te plaatsen voor de finales. De backside 540’s van Philippe volstonden helaas niet voor een plaatsje bij de beste 10. Voor Christophe was het deze keer wél raak. Zijn switch backside 720 corck was goed voor een 8ste plaats na de kwalificaties.

Zoals gebruikelijk ging het in de finale allemaal net iets hoger en verder! De finalisten kregen drie sprongen waarvan de score van de derde sprong werd opgeteld met de beste score van de eerste 2 pogingen. Daarbij wordt er sterk gekeken naar de “style”, de hoogte, de kwaliteit van de landing én de variatie tussen de verschillende tricks. Christophe pakte uit met switch backside 720 corck en frontside 720. Als jongste deelnemer wist hij daarmee niet enkel het publiek te bekoren, ook de jury was behoorlijk onder de indruk en beloonde hem met een dik verdiende derde plaats! Daarmee liet hij zelfs de ervaren rat en pro-rider Stefan Gimpl achter zich! De allereerste Belgische podiumplaats op een officiële manche van de FIS World Cup! Philippe Declercq eindigde op een fraaie 20ste stek. In de overall stand van het World Cup circuit levert hem dat een fikse sprong vooruit op. Hij komt voorlopig op de 35ste positie. Christophe schiet ondertussen als een pijl naar de 10de plaats! Op zaterdag 4 februari staat de volgende manche op het programma in Milaan.

http://www.fis-ski.com

Christophe Reynders
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.