Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Reizen >> Duitsland en winterbanden [ Zoek in het forum ]
mcdaddy  23 Oct '06, 21:54
 
 
Dag samen,

Heb ergens iets opgevangen dat ge vanaf 1 november in Duisland verplicht zijt om met winterbanden te rijden.

Is dat zo? Want vind dat toch maar een duur grapke voor regelmatig andere banden te kopen, vermits ik geregeld van auto verander.
 
Reacties op bovenstaand topic:
bombardino  26 Oct '06, 20:51
 
 
Dit klopt, zie bijgevoegde tekst:
Garages verwachten een ware run op winterbanden. Aanleiding hiervoor zijn berichten in de media dat het rijden op winterbanden verplicht zijn geworden in Duitsland. Op rijden met ongeschikte banden bij winterse omstandigheden volgt een boete van 20 euro en indien er gevaar is veroorzaakt door het gebruik van ongeschikte banden een boete van 40 euro en 1 strafpunt.

Het gebruik van winterbanden is dus verplicht, maar intensieve controle zal er zeer waarschijnlijk niet volgen. Het niet gebruiken van winterbanden kan echter wel leiden tot medeaansprakelijkheid voor een ongeval en strafrechtelijke vervolging. De Duitse overheid stelt immers dat een bestuurder met een auto zonder winterbanden in winterse omstandigheden minder goed kan reageren op situaties en daardoor een ongeval niet kan voorkomen. Het gebruik van de winterbanden dus aan de eigen verantwoordelijkheid van de bestuurder wordt overgelaten. Een ritje door het winterse Duitsland is dus op eigen risico.


weet dat het voor uw en andere hun veiligheids is
mcdaddy  27 Oct '06, 19:51
 
 
Hey

Bedankt. Dat kan wel zijn voor mij of andere hun veiligheid, maar zit dit jaar al aan mijn 6de auto (firmawagens) en als ik voor al deze auto's winterbanden had moeten kopen, was ik een paar 1000den euro's kwijt.

Dus gaan we het zo maar proberen. Dat ze sneeuwkettingen verplichten kan ik inkomen.

In ieder geval hebben we allemaal 'All Weather' banden opliggen en dat scheelt ook al.
jollyjumper  10 Nov '06, 16:42
 
 
Dat kan idd wel duur uitvallen.
Tijdens de winter kan je die banden ook wel in BelgiŽ gebruiken natuurlijk. Op een koude ondergrond voel je het verschil toch wel hoor, het hoeft daarom helemaal niet te sneeuwen.
Als je voldoende kilometers vreet op de baan kan je het er mss net uithalen?
benny  16 Nov '06, 21:03
 
 
hoi ik rij met het jeepke dus geen winter banden nodig maar zoek wel nog een reis gezel laat eventueel berichtje achter op mijn msn
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.