Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
cheyenne  10 Jan '07, 20:26
 
 
Wie kan me zeggen welke de beste route is om naar Ischgl te rijden ? Sommigen zeggen langs Sankt-Ankton (langer, maar minder druk), anderen zeggen dan weer niet (sneller en korter). Heb ook routebeschrijving aanbevolen door Michelin, maar ik had graag de mening gehad van iemand die hier al meerdere keren is naartoe gegaan.
 
Reacties op bovenstaand topic:
chelle  18 Jan '07, 00:34
 
 
In Ischgl ben ik nog niet geweest, maar al wel veel in de geburen. Langs Sankt Anton zal het juist 30 km langer zijn (viamichellin), maar als er geen file is wel sneller. File kan er wel eens zijn in Bregenz, maar normaal pas erg als het schoolvakantie is in Duitsland en/of Nederland. En als je dan zondagnamiddag/avond naar huis vertrekt ofzo... Ik heb zo die autostrade al eens bijna helemaal vol weten staan. Gelukkig bleven we nog enkele dagen in Dalaas.
De Fernpas is 's nachts wel goe te doen, maar is een merde als ge veel camions hebt, zeker als ge niet meer kunt voorbijsteken door lange rijen auto's erachter. Dus van zaterdagnacht tot zondagnacht valt da mee (weinig camions), moest het niet zijn dat er zondagavond altijd een skiweek(end)-uittocht-verkeersdrukte is. Maar da hebt ge dan voor den tunnel in Bregenz ook. In het heenrijden heb ik enkel nog maar drukte op de Fernpas geweten op ne zaterdagmorgend en toen waren we wat later als anders (na 7 uur). Ik passeer daar meestal voor 7 uur ofzo en dan vliegt ge der over (wel oppassen voor die 2 flitskasten).

Belangrijk verschil is wel dat je via Bregenz een vignet voor autostrades moet nemen. En den Arlbergtunnel is ook al niet verniet en zeker niet goedkoop. Den Arlbergpas is niet onoverkomelijk, zeker nie als ge er vroeg in de morgend passeert, dus dat kun je wel uitsparen.
Via de Fernpas kan je gemakkelijk dat stukje van Imst naar Landeck over de gewone baan en hoef je geen vignet.

De Fernpas kan ook dicht zijn bij hevige sneeuwval. Via Sankt Anton kan je sneeuwkettingmiserie uitsparen, tenzij ge da ook een avontuur vindt om door de sneeuw te rijden (als ge niet gewoon stilstaat zoals vorig jaar).

't Is dus wat wikken en wegen... Maar al bij al misschien niet zoveel verschil (tenzij aan tol). 't Is vooral het moment waarop ge rijdt...
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.