Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Skin >> aankoop ski's:salomon equipe gc r of crossmax v12? [ Zoek in het forum ]
higher  21 Jan '07, 21:47
 
 
Ben op zoek naar ervaringen van mensen met betrekking tot bovenvermelde ski's.Welke zijn bv goed voor snelheid te maken,zowel op harde als zachte ondergrond en korte- en lange bochten te maken? Voorkeur gaat uit naar rode- en zwarte pisten.Ski al meer dan 10 jaar.Is er trouwens verschil tussen deze 2 ski's? Volgens verkoper eigenlijk heel weinig.Het belangrijkste vind ik dat de ski stijf blijft en vooral een goede kantengrip heeft.
Iedereen die ervaring heeft laat iets horen aub!!
Groetjes,
Geert
 
Reacties op bovenstaand topic:
stefke  21 Jan '07, 22:55
 
 
in dat geval (stijf blijven) zit je fout bij Salomon, da zijn latten die je na een seizoen kunt opvouwen en in je binnenzak steken...

stijve ski? Elan...de magfire 10 of 12(echte boomstammen) of de speedwave 10 of 12...dat zijn latten die stabiel zijn in beide soorten bochten, goed draaien en hun stijfheid betrekkelijk langhouden...
ploushke  22 Jan '07, 18:47
 
 
Als je een goede kantengrip wil, stel ik voor om handmatig regelmatig te slijpen... DE oplossing voor uitstekende grip!!!

De gewone ski's (excl. echte wedstrijdski's) van salomon zijn vrij soepel, zoals de meeste standaardski's.

Maar voor de goede grip => SLIJPEN
higher  22 Jan '07, 19:32
 
 
Ik heb eerder al salomon equipe 8 gehad, was er trouwens heel tevreden over. Daarom dat ik liefst bij dit merk zal blijven en een keuze uit 1 van de hierboven vernoemde modellen zal moeten maken.
Slijpen is idd heel belangrijk voor een goede kantengrip, doe ik dan ook meermaals per seizoen.
Ik vraag enkel of er mensen ervaring hebben met een crossmax v12 of een salomon gc race?
Zijn toch beiden tamelijk dure ski's? Zullen dus ook wel hun kwaliteiten hebben?
Groetjes,
Geert
007  22 Jan '07, 21:47
 
 
Beste pin je niet vast op 1 enkel merk en ga ook eens kijken wat andere te bieden hebben!
Ik heb vroeger ook op salomon EQ10 gestaan maar deze worden redelijk snel soepel. Ik heb nu ook al enkele jaren elan slx en voor mij persoonlijk zijn deze beter. Kijk en vergelijk en TEST voor je iets koopt.

update http://www.versesneeuw.nl

higher  28 Jan '07, 22:48
 
 
Er zijn idd verschillende merken, maar denk dat ik een beetje tussen bepaalde groepen inzit. Bv race ski en cross ski zijn toch eigenlijk gelijk?
Dan is er nog de all mountain ski die toch ook overal goed is?

Bedoeling was om iemand te vinden die al eens met een crossmax had geskied?
Ook rossignol, atomic en vlkl hebben zeer goede modellen.
smettie  30 Jan '07, 14:48
 
 
Persoonlijk heb ik vorige jaar de CrossMax V12 gekocht, en moet zeggen dat deze toch na een seizoen actief mee te skin nog steeds "stijf" is!
Uiteraard ... goed kanten! Handmatig slijpen na een paar actieve dagen zijn echter noodzaak!
Heb er alleen maar hl positieve ervaring mee!
Goed bochtenwerk! Snel, freeriding ( iets minder ) maar voor op geprepareerde pisten --> snel, super, gevoelig, enz ... een aanrader !!!
higher  30 Jan '07, 18:48
 
 
Hallo,
Ik ben eigenlijk ook van plan om deze ski aan te kopen. Alleen hoor ik in verschillende winkels dat de crossmax V12 en de Equipe Gc race eigenlijk identiek dezelfde skies zijn. Enkel de kleur verschilt!
Zou dit mogelijk kunnen zijn?
Wat bedoel je met freeriding? Meer buiten de pisten?
Is de crossmax een ski evenwaardig aan een race ski?
Groetjes,
Geert
007  31 Jan '07, 11:45
 
 
freeriding => buiten piste gaan
een stijve plank => niet echt gemakt om buiten de piste te gaan
echte freeride ski's beginnen vanaf 1m80
smettie  01 Feb '07, 15:42
 
 
OO7 --> correctly.
De CrossMAx V12 leunt meer aan naar het "race" achtige, daarentegen bangelijk carv ski als je goed kan carven, ook voor slalom een goede ski op 88 !
stijve plank wel!
guygant  07 Feb '07, 10:31
 
 
Heb eind vorig seizoen de Crossmax V12 gekocht (met flinke korting, gelukkig). Heb er nu een week en een weekend mee geskied en gezien de 'prachtige' condities waarin de pistes zich bevinden, zijn de dringend aan een onderhoud toe. Jullie spreken hier over (zelf) handmatig slijpen. Is dat moeilijk en wat heb je daarvoor nodig.
Over de ski zelf ben ik wel tevreden. Ik had voor de aanschaf een paar Volkl Supersport Allstar getest en die waren wel een pak stijver maar niet meer voorradig in mijn maat. De V12 is waarschijnlijk wel wat speelser.
jeff  12 Feb '07, 21:55
 
 
ik heb de V12 sinds vorig seizoen en ik ben er hl tevreden van. freeride niet zo bijzonder, maar heel goed voor carven vind ik. Is na 6 weken skien nog steeds goed stijf dus snap niet goed vanwaar die commentaar daarop.. Op de piste is het een juweeltje, gevoelig, precies, ....
slijpen moet idd wel, na twee dagen actief skien waardeloos als je op ijs terecht komt ( november 2006, hintertux) 3x moeten slijpen.
jimmy  23 Feb '07, 14:10
 
 
Ik heb vorig jaar 3 dagen met de Salomon V12 geskied, en dit jaar na wat testen op indoorpistes de salomon equipe GC gekocht.
Mij bevalt de Equipe GC veel beter dan de V12 omdat er toch iets meer stijfheid inzit naar mijn gevoel. Bij hoge en zeer hoge snelheden heb je met de GC heel wat meer stabiliteit dan met de V12. Vooral de voorkant van de V12 neigt naar flapperen en dreigt wel eens zijn traject te losjes te nemen.
Misschien komt dit doordat ik vroeger met de heel stijve Atomic SL 9 heb geskied.

Ik raad dus zeker de Equipe GC aan. En neem ze gerust een maatje groter dan normaal, dat kan bij deze ski zeker geen kwaad. Komt de stabiliteit alleen maar ten goede bij hoge snelheden.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.