Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> Dexathlon Gx schoen voor op snowblades [ Zoek in het forum ]
svintje  22 Jan '07, 16:31
 
 
Hi iedereen,
Ik kocht gisteren via Ebay een paar snowblades (voor 40 euro kan je niet sukkelen)

Ik zou een paar boots van Decathlon kopen (deze: http://www.decathlon.be/NL/Product_arborescence/mountain/ski-snowboard/ski-equipment/-ski-boots/product_8017886/index.html), omdat ik er niet een fortuin aan wil gaan spenderen. De blades zouden dienen als afwisseling op het snowboarden. Iemand die hier ervaring mee heeft, of iets anders binnen dezelfde prijsklasse of iets duurder kan aanraden?
 
Reacties op bovenstaand topic:
lightjay  22 Jan '07, 19:00
 
 
yep,

Bij decathlon hebben ze een goedkoop paar ski-boots van nordica als ik me niet vergis 99 euro. misschien nu nog minder in de solden...?
tweedehands boots kopen is niet gemakkelijk, je kan ze niet op voorhand passen h

grtz Jrgen
svintje  23 Jan '07, 17:27
 
 
Zijn hier nog mensen met ervaring met snowblades?
Ik ben voornamelijk snowboarder, en toen ik het topic op een snowboardsite aanbracht werd ik bijna afgeknald.
Is het echt zo onverantwoord? Als je voorzichtig bent zie ik hier toch geen probleem mee...

@ Lightjay, in welke Decathlon hebben ze die boots, want op hun site kan ik die niet vinden. Kan je me ook vertellen welk model het is, aangezien ik een maat 31 nodig heb en dit niet in alle modellen mogelijk is lijkt me.
ploushke  23 Jan '07, 18:14
 
 
Ey,

Snowblades: ik heb er ervaring mee, maar vind het persoonlijk nogal gevaarlijk, vooral voor de medeskirs. Je kan behoorlijk snel en ongecontroleerd naar beneden glijden met alle gevolgen van dien... maar dat is mijn mening natuurlijk, iedereen doet wat hem wil!

Die boots in maat 31 zal je niet vinden, tenzij ge u vergist van maat en 41 bedoelt...

Boots zijn meestal in alle decathlons te vinden met de voorwaarde "TOT UITPUTTING VAN VOORAAD"
svintje  23 Jan '07, 18:17
 
 
Ik bedoel 31, in de skiboot-maat. Gewone maat 48 dus, vrij groot.
Dat ongecontroleerd naar beneden glijden, het hangt er vanaf hoever je het zelf laat komen zeker??
ploushke  23 Jan '07, 19:11
 
 
31 is idd veel, maar meestal wel te vinden in herenboots.

Van het ongecontroleerd naar beneden glijden; is heel vaak het geval met geen/weinig ski-ervaring. Doseren is van enorm belang en ge moet het glijgevoel kennen op ski's om u zo goed mogelijk recht te houden.
Btw, indien er verse sneeuw is raad ik snowblades niet aan, je wordt dan, in tegenstelling tot een harde piste, enorm afgeremd en dan is de lol natuurlijk weg!!!
svintje  23 Jan '07, 21:00
 
 
Sjah, langs de andere kant, in verse sneeuw heb je dan misschien minder snelheid, maar wat meer controle (tenzij je sneeuw gaat happen natuurlijke)
Ik zou ze toch vooral gebruiken voor wat kleinere jumps in funpark, of zelfs in een weide vlak bij de chalet, als de pistes al gesloten zijn, zelf kickerke maken ofzo..
ploushke  23 Jan '07, 22:30
 
 
Ik wil niety lastig doen, maar ik zou om jumpkes te doen mij eerder Wed'zes van decathlon of ziets aanschaffen. Ik denk da ge met snowblades hard op uw bek kunt gaan door klein landingsoppervlak.
svintje  24 Jan '07, 07:19
 
 
Hmmz, misschien wel, maar ik inline-skate al van mijn drie jaar, van aggressive tot speedskaten, doe het bijna allemaal, en omdat dit het beste zou aansluiten bij inline-skaten. Wetze moet je al wat kunnen skin h...
ploushke  24 Jan '07, 08:26
 
 
De Wed'ze die ik bedoelde zijn amper 1m27, niet echt voor de hele goede skir dus.

http://www.decathlon.be/NL/Product_arborescence/mountain/ski-snowboard/ski-equipment/allround-ski/product_8012336/index.html
http://www.decathlon.be/NL/Product_arborescence/mountain/ski-snowboard/ski-equipment/allround-ski/product_8012488/index.html#

Maar als je idd al inline doet, moet het mss wel lukken met snowblades, maar die kleine dingskes komen niet echt overeen met inlines, heb ik zelf ondervonden
svintje  24 Jan '07, 15:04
 
 
Ik wist inderdaad dat de Wed'ze korter is dan ski's, maar vroeg me af of je zonder ski (wel met board-) ervaring daar direct weg mee kan. Schijnt op snowblades wel zo te zijn.. (hoewel ik toch ook op rustig blauw pistje ga beginnen, om mijn medemens en mezelf niet in gevaar te brengen)
scratch  24 Jan '07, 21:37
 
 
wed'ze = vor te lachen
ploushke  25 Jan '07, 09:02
 
 
Wsl, maar het is dan ook geen skir...

Voor ne goeie skir is Wed'ze brol, is normaal toch?
lightjay  21 Feb '07, 19:36
 
 
Sorry, ben een tijdje zelf op de latten geweest...
Ik heb een paar salomon minirace snowblades 99cm, tja dat is speelgoed h...
Heb een paar jaar ermee op de piste rondgedoold, goed voor tricks enz...je bent zr wendbaar, maar de echte kick qua snelheid haal je toch uit een echt paar ski's op jou lengte, maar best leuk om eens voor de afwissling mee op de piste te komen, 't is fun maar die fun gaat ook snel vervelen, dus afwisseling vind ik het beste...
Nu is het wel zo dat in het begin je een andere binding had op snowblades het laatste jaar staat er gewoon een normale ski binding op.

grtz lightjay
svintje  23 Feb '07, 08:49
 
 
'k Heb ze gisteren dus voor de eerste keer uitgeprobeerd, uurtje in Komen. 'k Had nog nooit op ski's of blades gestaan, wel regelmatig op snowboard, en het ging alsof het niets was. Na een uurtje is de lol er wel af, 't is inderdaad speelgoed. Denk dat ik ze in de kast laat tot er hier nog eens sneeuw valt, en dan in combinatie met mijn powerkite kunnen ze wel nog dienst doen. Op de piste ga ik snel terug naar mijn vertrouwde snowboard want dat is toch vele keren leuker.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.