Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Events >> Kai Alaerts eindigde op de 23e plaats. [ Zoek in het forum ]
007  17 Feb '07, 16:11
 
 
De Oostenrijker Mario Matt heeft op het WK skiŽn in het Zweedse Are goud veroverd op de slalom voor mannen. Het zilver ging naar de Italiaan Manfred Moelgg, de Fransman Jean-Baptiste Grange won brons. De Belg Kai Alaerts eindigde op de 23e plaats.

Twee seconden beter
De 27-jarige Matt zette over twee runs een tijd van 1:57.33 neer en deed daarmee bijna twee seconden beter dan Manfred Moelgg (1:59.14). Jean-Baptiste Grange was 2.21 seconden trager dan Matt, voor wie het zijn tweede wereldtitel in deze discipline is. Hij won eerder al goud op het WK van 2001 in Sankt-Anton. Datzelfde jaar won hij ook zilver op de combinť.

Belgen
De Oostenrijkse olympische kampioen en titelverdediger Benjamin Raich moest zich tevreden stellen met een vierde plek, op 2.49 seconden van Matt. De Belg Kai Alaerts werd knap 23ste, met een tijd van 2:10.53. De twee andere Belgen die zich hadden kunnen plaatsen voor de titelrace - Bart Mollin en Jeroen Van Den Bogaert - werden uitgeschakeld in de 1ste run.

Valpartijen
De piste lag er door de fors gestegen temperatuur in Are niet echt ideaal bij en dat had veel valpartijen tot gevolg. Ook veel van de toppers gingen tegen de vlakte of misten een poort. In de eerste run werden op die manier kleppers als de Zweed Jens Byggmark, de Noor Aksel Lund Svindal en de Zwitser Marc Berthod uitgeschakeld. In de tweede run overkwam dat ook favorieten als de Fin Kalle Palander (de slalomwereldkampioen van 1999) en de Kroaat Ivica Kostelic (de slalomwereldkampioen van 2003). De gouden plak van Matt is de eerste voor de Oostenrijkse mannen op dit WK.
 
Reacties op bovenstaand topic:
007  17 Feb '07, 16:12
 
 
Ferm gedaan ziet er goed uit voor de toekomst!

Proficiat!!!
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.