Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Kunstskipistes >> slalom training yeti [ Zoek in het forum ]
fastsiegie  27 Feb '07, 08:37
 
 
Heeft er iemand ervaring met de slalomtrainingen op de Yetibaan? Ik zou dit doen enkel om techniek te verbeteren dus niet om wedstrijden te gaan doen.
Iemand ervaring met het huurmateriaal voor die trainingen? Ik heb momenteel enkel een paar movement thunders en een paar crsosskis dus niet direct slalom materiaal. Heb je nog ander materiaal nodig (bescherming, speciale helm...)
Iemand info uit ervaring....
 
Reacties op bovenstaand topic:
fredje  27 Feb '07, 17:03
 
 
Hey,

Op de yeti hebben we techniektraining en slalomtraining wedstrijden doen is niet verplicht maar mag natuurlijk wel !!! Het huurmateriaal is natuurlijk geen topmateriaal en gaan vaak problemen veroorzaken in de slalom wegens uitgebrand of te bot deze worden wel geslepen maar je kan die geen week scherphouden wegens het aantal skiers dat er mee skiet. Je kan mss beter je eigen materiaal meebrengen om te kijken of het toch niet lukt... Ander materiaal heb je niet verplicht nodig maar een helm is zeker aangerade ook scheenbeschermers kan helpen en ev. kan je daar ook stokken kopen waar je je beschermers op kan zetten of je eigen stokken meebrengen en daar je beschermers opzettten maar dan moet je wel doppen kopen. Ik ski zelf op de yeti heb daar al redelijk wat ervaring.
Je mag altijd 2 keer komen proberen !!!

Grtz en tot op de yeti
fastsiegie  27 Feb '07, 18:50
 
 
wat is het vershil tussen de slalom en de techniek trainingen???
Een helm heb ik en als ik het leuk vind koop ik de rest ook wel aan. Ik zal dus het beste eens rond kijken om slalomskietjes aan te schaffen. Momenteel kan ik niet trainen omdat ik net terug ben van zell am see (gewerkt als skileraar) met een armblesure. Maar volgend seizoen zou ik het zowiezo willen doen. Oh ja zijn er bij de trainingen ook nog andere niet wedstrijd skiŽrs....
fredje  27 Feb '07, 20:27
 
 
de techniektraining oefen je alleen maar op techniek en heel af en toe in de slalom en in de slalom zit je praktisch de hele tijd in de slalom.
Bij de trainingen is 3/4 niet-wedstrijdskier we zijn maar met een 10-15 wedstrijdskiers dus das geen probleem

s6 me je arm
fastsiegie  05 Mar '07, 15:17
 
 
Hey fredje bedankt voor de info.
Nog een vraagje ivm slijtage van skies op borstels. Waarschijnlijk koop ik me wanneer ik de trainingen begin een slalomskietje erbij, maar ik vraag me af hoe vlug dat je skies slijten op de borstels. Heb hier al negatieve zaken over gehoord.

Heb ook al een mailtje gestuurd naar het mailadres van het racingteam maar nog geen antwoord.

Als ik mijn niveau wat kan opkrikken zou ik mischien wel eens een wedstrijd willen meepikken.
fredje  06 Mar '07, 19:54
 
 
slijtage is er niet echt kans op nen steen ofzo heb je ni maar als de piste er wat ijzig bij ligt is het aangeraden om niet te carven want dan verbranden u si's (normaal gezien passen de trainers de training wel aan zodat ze niet uitbrande) zeker aangerade is om een harder belag te vrage ik weet dat dynastar en nfischer zo een harder belag hebben met dynastar word er het meest geskied bij ons en die branden toch ni rap uit (tenzij da ze te klein zijn natuurlijk) het rapste krijg je antwoord op je mail via : info@yetiski.be. Die wedstrijd is zeker geen probleem hoe meer zielen hoe meer vreugd !!!
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.