Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Skiën >> Anwärter ski [ Zoek in het forum ]
fredo  18 May '07, 20:15
 
 
Ik wil in juli graag de opleiding anwärter ski volgen. Ik heb al wat rongesurfd en de versch. scholen bestudeerd. Heeft iemand positieve reacties omtrent bepaalde scholen? Ook heb ik gelezen dat bvb. vooraleer je de opleiding in Salzburg kan volgen, je in het bezit moet zijn van een bevestiging dat je de daaropvolgende winter in één van de Salzburgse skischolen aan de slag kan gaan. Is dit altijd zo?

Alvast bedankt
 
Reacties op bovenstaand topic:
broecki  21 May '07, 18:58
 
 
Geen ervaring met ski scholen in Oostenrijk, maar het is blijkbaar wel zo dat je enkel änwarter kan volgen als je ook de landes trainer gaat volgen. De opleiding anwärter blijf ook maar 3 jaar geldig voortaan. Hebben ze mij ginder van het weekeinde wijs gemaakt.

Best ginder effe horen.
fastsiegie  22 May '07, 20:01
 
 
ik ben anwärter bij Salzburg. Het is inderdaad 3 jaar geldig maar wordt niet moeilijk overgedaan. na 3 jaar moet je minstens een vervolgcursus doen kan ls1 zijn moet niet.
Als je een skischool zoekt kan je contact opnemen met Harry van skischool sport alpin. Je mag hem de groeten van siegie aus Belgien. Trouwens alhoewel ik de opleiding bij Slazburg gedaan heb zou ik ze daar niet meer doen maar wel bij het Wienerverband. Als je nog vragen hebt hoor ik het wel.
2ski4fun  25 May '07, 13:13
 
 
De opleiding bij snowsportsacademy in Nederland is zeer goed, alle info hierover kun je vinden op www.snowsportsacademy.be (nl of com kan ook).
De opleiding bestaat uit 2 delen; NSL en anwärter.
Met dit diploma kan je zonder enig probleem aan de slag in Oostenrijk.
Na de opleiding anwärter kun je verder met de opleiding Landes. De opleidingen worden gegeven door en in samenwerking met de "snowsportsacademy Wiener verband". Het voordeel is dat je het eerste deel iets dichter bij huis kan doen en er niet direct een reis naar Oostenrijk voor moet boeken.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.