Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Skimonitor - Skileraar >> Opleiding Skileraar [ Zoek in het forum ]
ijsmanneke  15 Jul '07, 18:26
 
 
Wie kan mij even inlichten waar en met hoeveel centjes ik moet zijn om mij in te schrijven om het diploma van skileraar te behalen? alvast bedankt é
 
Reacties op bovenstaand topic:
ploushke  15 Jul '07, 21:44
 
 
Waar? Er zijn al verschillende topics over geweest... BLOSO (VTS)/VSSF en BVSI.

Prijs? Duur (en afhankelijk van waar je het doet hé) Evenals afhankelijk van een hoe hoeg diploma je wilt behalen!

Maar ijsmannetje, ik zou toch eerste eerdere topics eens goed lezen en website van VSSF en BVSI is checken. Daar zal je de gepaste informatie zeker vinden.

Grtjs,

Sophie
ijsmanneke  16 Jul '07, 04:44
 
 
okee danku ploushke
pouckie  16 Jul '07, 14:32
 
 
als ik van u was zou ik een buitenlandse opleiding volgen,tis ook te zien wat ge der mee wilt doen natuurlijk!!!probeer eens te zien bij den Oostenrijk he(da is niet zo duur)dan kunt ge overal werken en meer geld verdienen!!!
hightz  16 Jul '07, 14:40
 
 
Hallo,

Kijk even op www.skileraar.eu, daar vind je alles wat je nodig hebt!

Groetjes
Ilse
wenke  04 Aug '07, 11:02
 
 
hey, ik wil ook graag skimonitrice worden en ik heb al wa geleze op deez forum, ma hoe zit da eigelijk met josk? is een cursus bij josk een goei alternatief voor vssf of bvsi?
vince  04 Aug '07, 18:04
 
 
het hangt ervan af of josk voor hun opleidingen beroep doet op een officieel opleidingsorgaan zoals bvsi of bloso/vssf. indien ze niet met één van de officiële opleidingsfederaties samenwerken dan is je diploma nadien natuurlijk niet zo heel veel waard. je kunt waarschijnlijk gewoon navragen bij josk of je na je opleiding bij hen een officieel bvsi of bloso/vssf diploma krijgt.
mg  06 Aug '07, 09:06
 
 
Dag Wenke,
Josk is geen alternatief voor bloso of bvsi. Als je de cursus volgt kan je wel altijd meegaan met josk. En dan kan het ganse seizoen.
De cursussen worden wel gegeven door B of A- trainers van Bloso met jarenlange ervaring als skimonitor.
wenke  06 Aug '07, 12:11
 
 
Bedankt voor de info. Weet er dan iemand toevallig vanaf welke leeftijd je een bvsi cursus kunt beginnen, want ik ben dit jaar 17 geworden en vssf gaat dus al niet. Ik heb het niet gevonden op de bvsi site.
broecki  06 Aug '07, 13:47
 
 
Ik geloof 16j en slagen in het toelatings examen, je mag pas les geven vanaf 18j en dat heeft dan weer te maken met de verzekering.
Ik weet dat er in november 06 verschillende meewaren jonger dan 18 opdat moment.

Voor de cursussen dit jaar hou je best de site's in het oog van de verschillende organisaties.

pouckie  06 Aug '07, 16:23
 
 
als je echt iets wilt doen (als beroep)als skimoni kies dan toch voor iets int buitenland,bloso en bvsi da kost alleen geld en als ge naart buitenland wilt moet ge ietske meer hebben dan da papierke ent kost in oostenrijk evenveel(wel erkent int buitenland!!),bij een belgische skiorg. is da nie super nodig da papierke,en der zijn org. genoeg die een goeie opleiding geven,josk is der zeker 1 van mer ook skifriends,vos travel en andere,grt
wenke  06 Aug '07, 18:46
 
 
Dus eigelijk raadt gij aan van ineens naar t buiteland te gaan?
ploushke  06 Aug '07, 23:01
 
 
Hou het maar bij erkende belgische organisatie als je gwn wil lesgeven, zeker als je zo jong bent. Je hebt toch geen tijd met school om volwaardige cursussen te volgen.
Tenzij je echt van plan bent er je beroep van te maken, full time, dan kan je mss over het buitenland nadenken.

Btw, Trainer A vssf is wel erkend in buitenland, zelf instructeur al...
Bij Bvsi is dat idem, docent enzo evenals erkend in buitenland.
pouckie  06 Aug '07, 23:35
 
 
ja doe gewoon int buitenland,ja,als ge deftig iets wilt doen int buitenland komt dan nie af met bvsi of bloso(dan krijgt ge nie klotejobkes),doe het ineens goed met de papierkes van het land waar ge wilt werken(btw kwil hier zeker bvsi of bloso nie slecht maken he!!)
pouckie  06 Aug '07, 23:42
 
 
aja als ge int school zit,blijf dan wel bij belgische org(der zijn er genoeg maar kiest een goeie!!!!)ge gaat geen geld en gene tijd hebben om dan die stages te doen int buitenland,kijk ge moe da zelf wa zoeken he!!grtjes
wenke  07 Aug '07, 13:56
 
 
hey,
hmmm nu heb ik al wa meer informatie, maar vssf en bvsi zijn waarschijnlijk nog uitgesloten dit jaar door mijn leeftijd, dus ik zal met een gwne skiorg meegaan. Waarschijnlijk dan toch Josk, omdat een klasgenoot van mij daar ook bij zit... maar ik weet het nog niet zeker. In ieder geval bedankt!
ploushke  08 Aug '07, 09:10
 
 
Weet wel dat Josk u op lange termijn niet zal helpen, dus vergeet nadien geen erkende skiopleiding te volgen om toch ook ergens anders te kunnen werken dan bij Josk.
En een aanrader voor jezelf zou zijn van de Mémento van de ESF is te lezen, er zal wsl ook wel zo'n boek bestaan van Oostenrijk enzo.
wenke  08 Aug '07, 10:02
 
 
Dan ist mss maar voor een jaar of twee, maar ik weet nog niet goed of ik verder wil. Weet er iemand dan een skiorg waar ik wel verder mee kan en waar mijn leeftijd geen probleem is?

ploushke  08 Aug '07, 12:59
 
 
Geen erkende organisatie, zoals eerdervermeld mag dit niet wegens verzekering. Geen les geven voor 18, vandaar dat opleidingen starten vanaf het jaar waar je 18 wordt... Vrij logisch denk ik
philip  08 Aug '07, 19:20
 
 
Bij BVSI kan je wel degelijk de cursus initiator volgen in het jaar dat je 17 jaar wordt. Geen probleem dan toch? De cursussen voor dit seizoen, zullen ten laatste 1 september op de website staan. Als je dit jaar dus 17 bent, kan je zonder problemen aan een initiatorcursus deelnemen. Mits eerst een ingangstest te doen natuurlijk.
philip  08 Aug '07, 19:22
 
 
Nog effe vergeten, lees op deze pagina de toelatingsvoorwaarden: http://bvsiwebmaster.dominohosting.biz/bvsiwebmaster/home.nsf/0/F94C0A0167610C10C1257051004BB1D0
yannick  11 Feb '08, 14:04
 
 
Hyee allemaal
ik wil dol graag ski leraar worden...
alleen weet ik niet goed waar ik moet beginnen.. cursus, examen enzo..
als je me kan helpen stuur dan mail naar yannick.delaet@hotmail.com of voeg me toe
heb ik beetje bang dat ik niet goed genoeg ben
karolien  11 Feb '08, 16:11
 
 
Begin dan best met technische stage, dit kan je doen via bvsi en vssf of da je nen boarder bent bsfe. ff in google intikken en je komt er zo.
yannick  11 Feb '08, 16:21
 
 
wat moet je zoal kunnen?
mss is een technische stage niet meer nodig...
alvast bedankt karolien
karolien  11 Feb '08, 16:23
 
 
tgeen wat men moet kunnen voor initiator is ni echt veel tis den techniek waar da dem het inzit. je moet perfect ploegbochten, elementaire bocht en basisparallelbochten kunnen demonstreren. je moet sowieso eerst toelatingsproef doen vooraleer je aan die stage mag deelnemen, dan zal je zien of je er al klaar voor bent of niet.
yannick  11 Feb '08, 16:36
 
 
mja
ik haat falen ik wil altijd winnen...
dus ook bij dit wil ik slage !
toch bedankt x
schussboelie  11 Feb '08, 17:04
 
 
Voor alle duidelijkheid, die ploegbochten en elementaire bochten moet je niet demonstreren of kunnen bij de ingangsproef.
Daar moet je parallelle korte bochten laten zien (een wedel), lange bochten en een vrije afdaling.
Goeie flexie-extensie, zuivere stokinzet en breedsporig.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.