Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> SkiŽn >> Zwarte piste in Latemar (Val di Fiemme) [ Zoek in het forum ]
keggy  28 Aug '07, 13:46
 
 
Hallo,

Ik heb 15 jaar geleden leren skien met het school.
Heb nadien niet meer geskied maar ben dit jaar in Cavalese geweest en in het skigebied latemar heb ik terug leren skien. Kan nu terug redelijk goed parallel skien. We zijn echter niet op zwarte pistes geweest. Volgend seizoen ga ik echter terug naar daar en ik vroeg mij af of iemand mij kan zeggen welke zwarte piste het beste doenbaar is om te beginnen skien op zwart in het skigebied latemar.
 
Reacties op bovenstaand topic:
michel  28 Aug '07, 15:31
 
 
een algemene raad ... als je nog niet lang op de laten staat, blijf dan weg van die zwarte pistes. Bouw langzaam je moeilijkheidsgraad op, en dan komen die zwarte wel vanzelf.
Want ik vind het is behoorlijk ambetant als er teveel mensen op een zwarte piste zitten die er eigenlijk niet thuis horen, maar je doet er natuurlijk van wat je wilt.
koentjen  28 Aug '07, 16:52
 
 
Tis inderdaad niet altijd de kleur die telt, het is de manier hoe je ze naar beneden gaat... in sommige gebieden zijn zwarte, rode pistes en omgekeerd.

Als je voelt dat die rode zonder probleem gaan, kan je altijd proberen... opbouwen is altijd belangrijk!!


Veel succes
keggy  28 Aug '07, 16:55
 
 
Ik kan de rode op dit moment inderdaad zonder problemen naar beneden. Ik volg ook skiles onder mijn verlof en ik ga nu in de namiddag groep zitten bij de meer gevorderden en deze gaan waarschijnlijk zowiezo zwarte pistes doen.
Maar ik wou dan op voorhand al eens een zwarte doen daarom zou ik het handig vinden moest ik weten welke ik het beste eerst probeer en waar ik bv op moet letten.
michel  28 Aug '07, 19:40
 
 
maw je zoekt de groene onder de zwarte ... ik kan je niet helpen want ik ken het gebied niet maar probeer eerst eens de zwarte onder de rooie.

Waarop te letten ? Gewoon waar je anders ook op let.
wakko  28 Aug '07, 21:45
 
 
In verschillende gebieden geven ze de stijlte graden weer bij de zwarte pistes. Zoek dan de minst steile. Of kijk of er ergens een piste is waar je rap op een blauwe of rode kan indien je het niet meer ziet zitten.
nele  23 Oct '07, 16:52
 
 
de zwarte pistes in italiŽ kan je helemaal niet vergelijken met zwarte bv in frankrijk. ik ken de zwarte pistes wel in latemar en die liggen meestal ijzig omdat er een felle wind woedt en de losse sneeuw weggeblazen wordt dus enkel veel ijs over blijft. ga er enkel op als je je honderd procent zeker voelt om accidenten te vermijden en om het voor anderen te verbrodden!!!
veel plezier
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.