Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Reizen >> skigebied alpe d'huez [ Zoek in het forum ]
dave  22 Sep '07, 11:53
 
 
Hallo iedereen, iemand al ervaring met Alpe d'huez als skigebied? Wat zijn jullie ervaringen? Het zou over Vaujany gaan mss daar iemand al geweest? We zouden vertrekken op 04/04/2008, maar hebben beetje schrik voor sneeuw, wat is jullie mening hierover? thnx
 
Reacties op bovenstaand topic:
mathiaz8  22 Sep '07, 20:44
 
 
heb al een paar keer naar daar geweest 1 maal met krokus maar dat interessert je niet zeker, heb ook met pasen daar geweest en uiteidelijk wij zaten in os en oiseau daar is de sneeuw dan iets minder maar de kanten naar alpe d'huez ligt de sneeuw nog super goed
goetjes mathias
lesalpes  23 Sep '07, 15:52
 
 
Ik heb er de laatste jaren +4 weken per jaar geskied. Pasen is vaak de beste periode. Genoeg sneeuw, alle pistes zijn open en rond die periode hangt er altijd wel een dump in de lucht. Vaujany ligt vrij laag, maar met de téléphérique sta je in 15min op 2800m en midden in het gebied. Vaujany heeft ook vrij veel kanonnen, dus je kan via pistes nog laag afdalen. (1100m is vaak nog mogelijk als je bereid bent om de laatste 100m te wandelen.) Waarom dat laatste stuk wandelen? Zo krijg je een afdaling van >2000hm. Tunnel-les Rousses-la Fare. Bijna volledig rood en zwart. Off piste gebied is ook zeker niet slecht, maar met Pasen ben je wel verplicht om het hogerop te zoeken. En hogerop is vaak steil en gevaarlijk zonder gids/local.
dries  28 Sep '07, 17:28
 
 
alpe d'huez heeft vrij veel buiten de piste mogelijkheden met ronkende namen zoals 'combe d'imossible' en 'vallée interdite' enzo... maar best enkel met lokale gids aan te pakken !
warrior  28 Sep '07, 21:39
 
 
zeer mooi gebied , qua apres-ski is het iets minder maar een avondje stappen in Les 2 Alpes kan ook he

euhm je moet op de ESF vragen naar Yves Breton.
skimonitor daar maar iemand die het gebied zeer goed kent en heeft me vorig jaar zeer mooie stukken laten zien... iets wat je alleen niet doet.
evertv01  06 Nov '07, 23:59
 
 
zeer mooi gebied , voor de gevorderde skiër heb je buiten de pistes tunnel ,sarenne, chateau noir , la balme de vele off piste mogelijkheden .
Wij hebben reeds vanaf le pic blanc verder gegaan naar pic de la pyramide en zo 2000 hm off piste afgedaald . écht de moeite !

voor de minder gevorderden is de kant van alpe dhuez wel leuk met zeer brede blauwe/groene pistes
dit gebied is ondanks de trage liften zéér de moeite waard !
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.