Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Reizen >> meer sneeuw op komst [ Zoek in het forum ]
007  22 Oct '07, 10:26
 
 
www.versesneeuw.nl:

Fresh Snow
Update 21 oktober 2008; tot 100 cm vers

Delen van Salzburg, Steiermark en Oberosterreich hebben boven de 1600 meter tussen de 75 en 100 cm vers ontvangen sinds vrijdag. Vooral de Kalkalpen en de Dachsteinregion hebben goed gescoord. In Niederosterreich ligt er op dit moment zelfs al een gesloten sneeuwdek vanaf 500 meter hoogte en is er lokaal tot 80 cm gevallen. Ook de rest van Oostenriijk heeft sneeuw gehad, maar beduidend minder. Met 5-40 cm is daar een mooi laagje gelegd, maar de dachstein en Tauernregion hebben hun basis voor de winter ontvangen!Komende week ook verse sneeuw. Met name dan weer in het oosten van Oostenrijk waar het wederom Salzburg, Steiermark en Oberosterreich zijn die op minimaal zo’n 50 cm vers kunnen rekenen. Ook Tirol en Karnten en later ook de dolomieten en het noordoosten van Italie kunnen op 5-30 cm vers rekenen. Vrijdag bestaat er de kans op een retour d’est. Maar dat is allemaal nog zo ver weg. Mocht het ervan komen, dan extra aandacht voor dit fenomeen. Eerst maar eens kijken hoe Oostenrijk door deze week komt.

En volgende week gaan wij toevallig richting oostenrijk voor enkele dagen sneeuwpret
 
Reacties op bovenstaand topic:
fritzz  22 Oct '07, 17:14
 
 
Wel ik hoop dat de sneeuw dan nog evengoed is als hij nu was want twas zalig, dit was pas een opening van het seizoen, qua sneeuw en qua feestje was het ook goed raak.

PS. als er iemand naar oostenrijk gaat en ge ziet een blauw portemeneken van protes pakt hem mee en laat mij iets weten eh, tzou de mijnen kunnen zijn :s
007  23 Oct '07, 09:31
 
 
en het gaat nog beter worden voor al diegene die volgende week richting oostenrijk gaan:

www.versesneeuw.nl:

Hoe groot kan het contrast zijn. Beide foto’s zijn van vandaag 17.00 uur en geven goed aan hoe de alpenlanden zich opmaken voor de winter. In grote delen van de alpen is het nog (een zonnige) herfst, terwijl het oostenvan de alpen al gebukt gaat onder een mooie laag verse sneeuuw.Niet alleen mooie plaatjes van Nassfeld, maar ook van Obertauern. In Salzburg, Steiermark en Oberosterreich is het winter en komend weekend gaat daar dan ook het eerste niet-gletsjergebied open; Schladming. In Niederosterreich is het volop winter en ligt de sneeuwgrens op dit moment op zo’n 500 meter hoogte, maar de verwachting is dat komend weekend de sneeuw hier weer verdwenen zal zijn.

De scheiding van de winter loopt op dit moment dwars door Zwitserland, want in Wallis was het vandaag nog mooi en zonnig en dat terwijl het in Graubunden al sneeuwde. In grote delen van Oostenrijk wordt op de noordhellingen boven de 1500-2000 meter nu de basis gelegd voor het komende winterseizoen. De stand van de zon is inmiddels zo laag dat ze niet meer in staat zal zijn op pure noordhellingen de sneeuw te laten smelten. Tuurlijk zullen er aardig wat centimeters afgesnoept gaan worden de komende periode, maar de basis is daar. En dat geldt zeker nog niet voor de andere alpenlanden. Daar is het nog even wachten. Wanneer dat gaat gebeuren is nog onzeker. Het amerikaanse GFS ziet voorlopig geen (noord)westelijke stroming op gang komen wat noodzakelijk is voor sneeuw aan de westkant van de alpen, terwijl het Europese ECMWF dit wel ziet gebeuren na het weekend. Afwachten maar. Op de korte termijn in ieder geval nog sneeuw in Oostenrijk, het noordoosten van Italie en vanaf donderdag ook andere delen van de zuidalpen (Piemonte, Lombardia). Daarover deze week meer. Voorlopig volgen we het hart van Oostenrijk, want daar valt morgen en woensdag wederom een goede 50 cm verse sneeuw bij.

En de Pyreneen? Sinds de winterprik van eind september is het daar mooi weer. Koning Juan Carlos zal nog even moeten wachten voordat ie wat strepen trekt door ‘ˇvaya polvo’ van Baqueira. De webcam spreekt boekdelen.mg  23 Oct '07, 13:44
 
 
Merci he Eddy de Mey!!!
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.